Η Sony παρουσίασε στο Mobile World Congress 2018 μία νέα τεχνολογία διπλής κάμερας η οποία μπορεί να φωτογραφίσει στα 51.200 ISO και να βιντεοσκοπίσει στα 12.800 ISO! 

Όπως αναφέρει η εταιερία: "Γνωρίζουμε το πόσο σημαντική είναι μία καλοστημένη κάμερα στα smartphones και συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με τη νέα διπλή κάμερα και τον νεόφερτο επεξεργαστή της Sony, o οποίος επιτρέπει real-time processing, είναι δυνατή η αποτύπωση εικόνων σε πραγματικά σκοτεινές συνθήκες."

 

 

Η υψηλή ευαισθησία θα επιτρέπει στον χρήστη να καταγράφει σκηνές με λιγότερο θόρυβο και θολούρα, σε συνθήκες που μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνο συστήματα με εναλλασόμενους φακούς (DSLR, mirrorless κλπ).

Ας δούμε ένα παράδειγμα στο οποίο η Sony παρουσιάζει μία πολύ σκοτεινή σκηνή, σε σημείο που το ανθρώπινο μάτι (το υπολογίζουν στα 1600 ISO) να μπορεί να διακρίνει μόνο σκιές.

 

 

Στην ίδια λογική, η Sony κάνει επίδειξη δύναμης, δείχνοντας ότι "η νέα διπλή κάμερα μπορεί να δει θέματα τα οποία δεν φαίνονται", ανεβάζοντας το ISO στα 51.200. Συγκριτικά, άνισα βέβαια, τέτοιες τιμές ISO μπορούν να "φτάσουν" ενδεικτικά η Nikon D750, η Canon EOS 5D Mark IV στο Η1 και η Nikon D500.

 

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της Sony για τη νέα διπλή κάμερα, από το 20:53 έως το 24:05

 

 

Πηγή: Petapixel