Μέσα από τον διαγωνισμό Welcome Spring, καλωσορίσαμε κι εμείς με τη σειρά μας την όμορφη αυτή εποχή της άνοιξης.

Ο διαγωνισμός έτρεξε για κάτι λιγότερο από ένα μήνα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 560 συμμετοχές, εκ των οποίων στις περισσότερες -όπως είναι λογικό και αναμενόμενο- συναντήσαμε όμορφα λουλούδια και εντυπωσιακές μάκρο λήψεις.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού καθώς και τα δύο ιδρυτικά μέλη του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. 

 

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους Photonet - Photo Contest διαγωνισμούς οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 227 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα.

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 563 συμμετοχές του διαγωνισμού. Πατώντας στα ονόματα του κάθε φωτογράφου στα credits, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ των νικητών, να τους ακολουθήσετε και να βλέπετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό τους στη σελίδα της Ροής σας. Απολαύστε τις καλύτερες ανοιξιάτικες λήψεις!

 

1η θέση - Αλέξιος Ντούνας

"Μια εντυπωσιακή λήψη που "καλωσορίζει" με τον καλύτερο τρόπο την άνοιξη! Ο φωτογράφος εδώ έχει επιλέξει τη γνωστή και επιτυχημένη συνταγή των leading lines για να οδηγήσει το μάτι τού θεατή στο κεντρικό θέμα του κάδρου, το δέντρο, το οποίο παράλληλα έχει φροντίσει να τοποθετήσει στο κέντρο της εικόνας. Η όμορφη πανδαισία χρωμάτων έρχεται να προστεθεί σαν κερασάκι, μαζί με το μικρό στοιχείο του πορτοκαλί ουρανού."

 

2η θέση - Αλέξης Καψωμένος

"Παρόμοια με μια πρώτη ματιά, αρκετά διαφορετική με μια δεύτερη. Στην περίπτωση αυτή ο φωτογράφος επέλεξε μία άλλη γνωστή συνταγή καδραρίσματος, τοποθετώντας το μοναδικό δέντρο στην αριστερή χρυσή τομή. Εκτός αυτού, το δέντρο ξεχωρίζει και χρωματικά, χάρις τα ζεστά χρώματα που επικρατούν σε όλη την υπόλοιπη εικόνα, ενώ έρχεται και η πολύ όμορφη προσθήκη ενός ανθρώπινου στοιχείου να το κάνει να ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας μία ιστορία."

 

3η θέση - Konstantinos Eleftheriadis

"Άνοιξη δίχως αμυγδαλιές δεν νοείται! Ωστόσο, ο φωτογράφος δεν αρκέστηκε σε αυτές και τις χρησιμοποίησε για να ντύσει το κάδρο του γύρω από το μοντέλο του. Πολύ πετυχημένη χρωματική αρμονία, με τα ρούχα να συνδυάζονται άψογα με το τοπίο, καθώς και η πόζα της κοπέλας. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια η παλιά φωτογραφική κάμερα που κρατάει στα χέρια, ως ένα "ασυνήθιστο" αντικείμενο."

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό!

Δείτε ολόκληρο το έργο κάθε φωτογράφου, πατόντας στα ονόματά τους και ρίχοντας μια ματιά στο προφίλ τους.

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Andreas Symeonidis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Elric Βερναδάκης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Tasos Agapis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Iro Kiorapostolou

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Xara Kreta

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Vasilis Liappis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Βασίλης Πέππας

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Σωτήρης Ζαπαντιώτης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Τάσος Χατζηκύρου