Στη σειρά "Photo Stories" αναδεικνύουμε καλές φωτογραφίες από την κοινότητα του photocontest.gr και όχι μόνο, ψάχνοντας πάντα την ιστορία πίσω από τις εικόνες! Μέσα από αυτή τη σειρά ευελπιστούμε να γνωρίσουμε τους φωτογράφους που παρουσιάζονται, αλλά και να μάθουμε τα μυστικά τους πίσω από αυτές τις εντυπωσιακές τους εικόνες.

Αυτή την εβδομάδα σας παρουσιάζουμε μία εικόνα του Μιχάλη Πατάκου. Ο Μιχάλης συνδυάζει το πάθος του για τη φωτογραφία και την αγάπη του για το νησί της Κώου. Έχει συνεργαστεί με φωτογραφικα πρακτορεια, περιοδικά, εφημερίδες και sites. Έχει επιμεληθεί και συμμετάσχει σε τέσσερις ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίες, καθως και σε μία προσωπική εκθεση με τίτλο φωτογραφιΚΩΣ.

 

 

Η πιο πρόσφατη φωτογραφία τού Μιχάλη, είναι φυσικά από το νησί της Κώου, καθώς πρόκειται για μία (σχεδόν!) υποβρύχια λήψη που συνδυάζει βυθό και ουρανό! Ήρθαμε σε επαφή με τον Μιχάλη και μας μίλησε για την τεχνική που ακολούθησε προκειμένου να τραβήξει την παρακάτω εικόνα.

 

 

"Η συγκεκριμένη λήψη έγινε στο νησί της Κω, στην παραλία τής Κεφάλου. Προκειμένου να τραβήξω τη συγκεκριμένη φωτογραφία, χρησιμοποίησα μια GoPro 5 με ένα Dome. Με δύο λόγια το "Doom" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία πιο μεγάλη θήκη για κάμερα, η οποία έχει γυάλινη πρόσοψη. Αυτό, σε συνδυασμό με έναν ευρυγώνιο φακό (όπως αυτός της GoPro5) μας δίνει τη δυνατότητα να καδράρουμε και μέσα και έξω από τη θάλασσα!", λέει ο Μιχάλης. 

 

 

"Η φωτογράφια φυσικά τραβήχτηκε σε αρχείο raw για μεγαλύτερη δυνατότητα στην επεξεργασία. Η μεγαλύτερη δυσκολία στη συγκεκριμένη λήψη είναι η σωστη τοποθέτηση του Dome ώστε να φαίνεται και ο βυθός τής θάλασσας, αλλά και ο ουρανός! Τράβηξα κι άλλες φωτογραφίες εκείνη τη μέρα. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο όμως στο συγκεκριμένο καρέ, είναι η χρωματική αντίθεση του κόκκινου μαγιό με το μπλε της θάλασσας και του ουρανού!", συμπληρώνει ο Μιχάλης.

 

 

Αν θέλετε όμως τη γνώμη μου, η καλύτερη φωτογραφία του Μιχάλη Πατάκου τραβηγμένη με αυτή την τεχνική, παραμένη η παρακάτω! Είναι μία παλαιότερη φωτογραφία του την οποία προσωπικά θαυμάζω! Πως σας φαίνεται;

 

 

Βρείτε τον Μιχάλη Πατάκο στη σελίδα του στο Facebook ή στο προσωπικό του προφίλ!

Έχεις μία ενδιαφέρουσα εικόνα ή φωτογραφική ιστορία να διηγηθείς; Θα χαρούμε να τη φιλοξενήσουμε στη σειρά Photo Stories! Επικοινώνησε μαζί μας στο info@photocontest.gr ή στείλε μου μήνυμα στο προφίλ μου στο Facebook.