Το νέο Samsung Galaxy S9 Plus, διαθέτει και επίσημα την καλύτερη κάμερα σε smartphone, σύμφωνα με τα τεστ του DxOMark. Στο review της δημοφιλούς σελίδας βαθμολογήθηκε με σκορ 99, ξεπερνώντας το Google Pixel με 98 και το Iphone X με 97.

Στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της διπλής κάμερας του S9 Plus συμπεριλαμβάνεται ο ευρυγώνιος φακός με τη δυνατότητα επιλογής διαφράγματος ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, f/1.5 και f/2.4

Όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο, το Galaxy S9 Plus διαθέτει διπλή κάμερα με δύο φακούς των 12mp έκαστος, σταθεροποιητή εικόνας καθώς και 2x zoom. H ποιότητα του βίντεο φτάνει το 4Κ στα 60 fps, και ας μην ξεχνάμε τη δυνατότητα slow motion στα 960 fps.

 

 

Η DxO βαθμολόγησε το S9 Plus στη διαχείριση του θορύβου στα υψηλά ISO, στην ταχύτητα και ακρίβεια της αυτόματης εστίασης, στα ζωντανά χρώματα, στην σταθεροποίηση της εικόνας και στην ποιότητα του zoom. 

"Το S9 Plus είναι ένα smartphone με πραγματικά κανένα μείον στην κάμερα του, αποτυπώνει με εξαιρετική ποιότητα φωτογραφίες και βίντεο σε όλες τις συνθήκες, γεγονός που το τοποθετεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι πολύ δύσκολο να το αγνοήσει όποιος χρήστης δουλεύει με την κάμερα του τηλεφώνου", αναφέρει το DxOMark και προσθέτει ότι η Samsung βάζει γερές βάσεις για το 2018.

"Περιμένουμε να δούμε αν ο ανταγωνισμός μπορεί να ακολουθήσει"

Ακολουθεί η σχετική βαθμολογία και σύγκριση του Samsung Galaxy S9+ με τους άμεσους ανταγωνιστές του, στους τομείς της φωτογραφίας και του βίντεο.

 

Πηγή: Petapixel