Η Canon ανακοίνωσε το νέο speedlight flash 470EX-AI, το οποίο φέρει μία νέα πρωτοποριακή τεχνολογία. Η κεφαλή του flash μπορεί να μετακινηθεί αυτόματα με την τεχνική ΑΙ.Β bounce, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή διάχυση του φωτός.

Η εταιρεία δηλώνει πως είναι ένα επαναστατικό σύστημα σχεδιασμένο από αρχάριους και enthusiast φωτογράφους, ώστε να βοηθήσει την ανάπτυξη των ικανοτήτων στη χρήση του flash και να κάνει τη -φωτογραφική- ζωή μας λίγο πιο εύκολη.

 

 

 

 

Πώς λειτουργεί το 470EX-AI

Όταν το AI.B του flash ρυθμιστεί στο Full-Auto, το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να "σημαδέψει" σε πρώτη φάση το θέμα του και στη συνέχεια να πατήσει το κουμπί AI.B.

 

 

Το flash θα πραγματοποιήσει δύο προ-φλασιές: η πρώτη για να υπολογίσει την απόσταση από το θέμα και η δεύτερη για να υπολογίσει την απόσταση από το ταβάνι. Το λογισμικό αναλαμβάνει τους υπολογισμούς και κατευθύνει την κεφαλή στην επιθυμητή γωνία.

 

 

Υπάρχουν επίσης λειτουργίες και για τους πιο εξοικειωμένους με τις λειτουργίες του flash, όπως το Semi-auto Bounce, το οποίο εναλλάσει την κεφαλή σε δύο σημεία επιλογής του χρήστη.

To 470EX-AI έχει μεταλλικό hot shoe, διαθέτει Guide Number 47, καλύπτει εστιακές αποστάσεις από 24mm (14mm με ειδικό προσαρμογέα) έως 105mm, λειτουργεί με 4AA μπαταρίες και επαναφορτίζει σε 5.5 και 3.5 δευτερόλεπτα, ανάλογα με τον τύπο των μπαταριών, απλές και NiMH αντίστοιχα. Η κεφαλή μπορεί να περιστραφεί μέχρι 180 μοίρες δεξιά-αριστερά και 120 μοίρες προς τα πάνω και υποστηρίζεται ασύρματη λειτουργία με εμβέλεια 10 μέτρων από τη μηχανή. Όλες οι αυτόματες λειτουργίες εστίασης και υποβοήθησης είναι φυσικά διαθέσιμες καθώς και 19 custom λειτουργίες.

Το Canon Speedlight 470EX-AI θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο με τιμή ~350 ευρώ.

Ακολουθούν συγκριτικά και δείγματα φωτογραφιών καθώς και αναλυτικά βίντεο για το νέο speedlight flash της Canon.