Ο διαγωνισμός φωτογραφίες Underwater Photographer of the Year 2019 ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες τις νικήτριες λήψεις της χρονιάς! 

Ο φωτογράφος Richard Barnden από το Ηνωμένο Βασίλειο, κέρδισε την πρώτη θέση τού διαγωνισμού και διακρίθηκε ως Underwater Photographer για το 2019. Η φωτογραφία του έχει τον τίτλο "The Gauntlet" και όπως καταλαβαίνετε, είναι μία λήψη που ξεχώρισε από χιλιάδες!

 

 

"Καθώς ο ήλιος μπαίνει στο Fakarava South Pass, οι εκτιμώμενοι 700 καρχαρίες που περιπολούν στο κανάλι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αρχίζουν να κυνηγούν το βράδυ. Κάτω από το σκοτάδι νιώθω ότι η καρδιά μου χτυπά λίγο πιο γρήγορα από το κανονικό, καθώς εκατοντάδες καρχαρίες καλύπτουν τον πυθμένα. Αυτό το άτυχο είδος ψαριού ονόματι "parrotfish" απέφυγε στην αρχή τους καρχαρίες, ψάχνοντας κάπου να κρυφτεί, αλλά οι σμήνη των καρχαριών το ακολούθησε.", λέει ο Barnden. 

"Ένας γκρίζος καρχαρίας άρπαξε ξαφνικά το ψάρι από το κεφάλι, ενώ ο άλλος πλησίασε για ένα καλύτερο δάγκωμα. Τράβηξα γρήγορα μερικές φωτογραφίες και αυτό είναι το αποτέλεσμα!", συμπληρώνει.

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη λήψεις που διακρίθηκαν από τον διαγωνισμό:

 

Όλες τις φωτογραφίες μπορείτε να τις βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.