Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Zeiss ανακοίνωσε την έναρξη συμμετοχών του διαγωνισμού φωτογραφίας για το 2019.

Ο διαγωνισμός καλεί τους φιλόδοξους φωτογράφους από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους γύρω από το θέμα "Seeing Beyond - The Unexpected" (μτφ. Βλέποντας πέρα από το απροσδόκητο).

15 φωτογράφοι θα επιλεγούν και θα εμφανιστούν στην έκθεση Sony World Photography Awards. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 9 Απριλίου στην τελετή απονομής των βραβείων στο Λονδίνο.

 

Ο νικητής θα λάβει:

Φακούς Zeiss της επιλογής του που θα ανέρχονται συνολικά σε 12.000 ευρώ και 3.000 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων ταξιδιού για ένα φωτογραφικό πρότζεκτ, καθώς και τα αεροπορικά και την διαμονή για να παρακολουθήσουν την έκθεση στο Somerset House London τον Απρίλιο του 2019.

Η Zeiss θα προσκαλέσει επίσης τον νικητή στην έδρα τους στη Γερμανία για να δοκιμάσει τους φακούς της και φυσικά θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί απευθείας με τη Zeiss και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας.

 

 

Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν θα κριθούν από τους: Simon Frederick, Dagmar Seeland και Shoair Mavlian. Σύμφωνα με την Zeiss, «Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τόσο την ποιότητα της φωτογραφίας όσο και τη δημιουργικότητα των έργων. Η κριτική επιτροπή ψάχνει ιδιαίτερα για μια ισχυρή ιστορία που θα ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες»

Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 8 Φεβρουαρίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της SWPA.