Η GoPro ανακοίνωσε τη νέα Hero10 Black με ανανεωμένα χαρακτηριστικά, ακριβώς έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση της απερχόμενης Hero9. Η Hero10 διαθέτει μεταξύ άλλων νέο αισθητήρα, βελτιωμένο σταθεροποιητή αλλά και αυξημένη τιμή, σε σχέση με την προκάτοχό της. Ας την δούμε αναλυτικότερα. 

Η νέα GoPro Hero10 Black εξοπλίζεται με τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή GP2, ο οποίος αποδίδει καλύτερη ποιότητα εικόνας σε υψηλότερα frames, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία.

Η Hero10 μπορεί να αποτυπώσει βίντεο ανάλυσης έως 5.3Κ στα 60 fps, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για καταγραφή σε 4Κ στα 120 fps και σε 2.7Κ στα 240 fps.

 

 

 

Ένας νέος αισθητήρας επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών στα 23 megapixels, ενώ παράλληλα η GoPro αναφέρει ότι η Hero10 θα έχει καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για "εξαγωγή" φωτογραφιών από τα ήδη υπάρχοντα βίντεο: φωτογραφίες 19.6 megapixels από βίντεο ανάλυσης 5Κ στα 30 fps και 15.8 megapixels από βίντεο ανάλυσης 5.3Κ στα 60 fps.

 

 

 

Ακόμα μία αναβάθμιση αφορά το σύστημα σταθεροποίησης της Hero10 Black. Διαθέτει σύστημα HyperSmooth 4.0 (η Hero9 Black διαθέτει το 3.0), το οποίο υπόσχεται ακόμα πιο σταθερά και ομαλά πλάνα. Υπάρχει επίσης η λειτουργία Schedule Capture που επιτρέπει στον χρήστη να προγραμματίσει την κάμερα να ξεκινήσει εγγραφή στον χρόνο που έχει ορίσει.

 

 

Η νέα GoPro Hero10 Black είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά στην τιμή 530 ευρώ ή στα 430 ευρώ συνδυαστικά με την συνδρομή στο Cloud της GoPro, που κοστίζει 50 ευρώ ετησίως, ύστερα από τον πρώτο δωρεάν χρόνο.