Η Insta 360 ανακοίνωσε τη νέα Go 2, μία action κάμερα με υπερβολικά μικρό μέγεθος, βάρος 27 γραμμάρια (!), σταθεροποιητή και αξεσουάρ για να στέκεται παντού.

Η μικροσκοπική κάμερα προσαρμόζεται και στέκεται εύκολα οπουδήποτε θελήσει ο χρήστης, χάρη στα παρεχόμενα αξεσουάρ και έναν μαγνήτη ενσωματωμένο στη συσκευή.

Μπορεί εύκολα να "στερεωθεί" σε κάποιο ρούχο, υπάρχουν ειδικά αξεσουάρ για την τοποθέτηση της κάμερας σε καπέλο ή σε κατοικίδιο ζώο, ενώ η θήκη φόρτισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μικρή λαβή. 

 

 

 

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Go 2 διαθέτει έναν αισθητήρα 1/2.3 ίντσας και έναν φακό 11.24mm με διάφραγμα f/2.2, ο οποίος προσφέρει γωνία 120 μοιρών στην "απλή" λειτουργία και 110 μοιρών στην λειτουργία "Action View".

Η μέγιστη ανάλυση του βίντεο είναι 1440p (2560 x 1440) στα 50fps και το μέγεθος των φωτογραφιών είναι 2560x1440. Η έλλειψη ανάλυσης 4Κ οφείλεται στον σταθεροποιητή εικόνας 6 αξόνων, ο οποίος καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στον αισθητήρα, ώστε να μπορεί να κρατάει τις λήψεις όσο πιο σταθερές γίνεται.

 

 

Η Go 2, σύμφωνα με την Insta360, μπορεί να καταγράψει έως 30 λεπτά συνεχόμενα βίντεο, στην λειτουργία "FPV", πριν χρειαστεί φόρτιση, η οποία γίνεται μέσω της ειδικής θήκης που μοιάζει με θήκη ασύρματων ακουστικών. Η φόρτιση της κάμερας διαρκεί περίπου 35 λεπτά, ενώ η θήκη χρειάζεται 65 λεπτά φόρτισης.

 

 

Η μικροσκοπική κάμερα έχει ενσωματωμένα προγράμματα hyperlapse και timelapse, ενώ μέσω της εφαρμογής για smartphones, ο χρήστης μπορεί να βλέπει τα πλάνα που τραβάει ή να τα επεξεργαστεί. 

 

 

H Insta360 αναφέρει ότι η Go 2 είναι αδιάβροχη μέχρι τα 4 μέτρα βάθος, ενώ διαθέτει προστατευτικό κάλυμμα στον φακό, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί σε περίπτωση φθοράς. Υπάρχουν επίσης ND φίλτρα που βιδώνουν στον φακό, τα οποία πωλούνται ξεχωριστά. 

Όσο αφορά την χρωματική παλέτα και τα σχέδια της Go 2, υπάρχουν 7 διαφορετικές επιλογές χρώματος, έτοιμα σχέδια καθώς και πλατφόρμα στην οποία ο χρήστης μπορεί να φτιάξει το δικό του σχέδιο ή να γράψει οτιδήποτε θέλει πάνω στην κάμερα.

 

 

Η Insta360 Go 2 είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά, με την τιμή της να ξεκινάει από τα 320 ευρώ για το "βασικό" πακέτο εξοπλισμού.

 

Ακολουθούν τα βίντεο παρουσίασης από το επίσημο κανάλι της Insta360 στο YouTube.