Οι δοκιμές φωτογραφικών προϊόντων συνεχίζονται, αυτή τη φορά με ένα αυτόματο slider και μία κεφαλή της εταιρείας Edelkrone, η οποία διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία συστημάτων για αυτόματη κίνηση της κάμερας προς όλους τους άξονες και τις κατευθύνσεις.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν τη δουλειά του φωτογράφου και του βιντεολήπτη και να του δώσουν την ευκαιρία για νέες και δημιουργικές λήψεις. 

Ο Γιώργος παρουσίασε και ανέλυσε, στο κανάλι του Photo Contest στο YouTube, τη λειτουργία των SliderONE v2 και HeadOne, τα οποία βοηθούν στη δημιουργία πλάνων με ήρεμες και "απαλές" κινήσεις. 

 

 

Όπως είδαμε και στο αναλυτικό βίντεο, η συσκευασία είναι ποιοτική και προσφέρει ωραία εμπειρία unboxing, ενώ συμπεριλαμβάνονται και τα κατάλληλα εργαλεία (κλειδιά τύπου άλεν). 

Το SliderONE v2 είναι μικρό σε μέγεθος (270 x 95 x 50 mm) αλλά η κατασκευή είναι στιβαρή και με πολύ καλή ποιότητα υλικών. Ζυγίζει περίπου ένα κιλό και μπορεί να δεχθεί φωτογραφικό εξοπλισμό με βάρος έως 9 κιλά σε οριζόντια θέση και έως 2.3 κιλά για κάθετη χρήση. Μπορεί επίσης να δεχθεί οποιαδήποτε κεφαλή (ανεξαρτήτου μάρκας), φωτογραφική ή για βίντεο.

 

 

 

Μικρή (99 x 95 x 47.5 mm) και ελαφριά (580 γραμμάρια) είναι και η κεφαλή HeadOne, η οποία μπορεί να δεχθεί εξοπλισμό βάρους έως 6.8 κιλών και μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες γύρω από τον άξονά της.

 

 

 

 

Συνδυαστικά ή ξεχωριστά μεταξύ τους, το slider και η κεφαλή λειτουργούν με αυτόματες ρυθμίσεις αλλά και χειροκίνητα μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής, στην οποία ο χρήστης μπορεί να παραμετροποιήσει όλες τις λειτουργίες, όπως την κατεύθυνση των κινήσεων και την ταχύτητα τους, καθώς και την εστίαση σε συγκεκριμένο πρόσωπο ή αντικείμενο. Υπάρχουν επίσης και λειτουργίες για timelapse και πανοραμικές λήψεις.

 

 

Το slider και η κεφαλή τροφοδοτούνται με μπαταρίες Canon LP-E6, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην συσκευασία. Σύμφωνα με την Edelkrone, η μπαταρία του slider διαρκεί έως και μιάμιση ώρα συνεχόμενης χρήσης στην μέγιστη ταχύτητα του (1.33 cm/sec) ή για έως 9.000 φωτογραφίες στο timelapse mode.

Αντίστοιχα, η μπαταρία της κεφαλής διαρκεί έως και 3 ώρες συνεχόμενης χρήσης στην μέγιστη ταχύτητα της (25.7 μοίρες το δευτερόλεπτο) ή για 15.000 φωτογραφίες στο timelapse mode.

Το Edelkrone SliderONE v2 και το Edelkrone HeadOne κοστίζoυν 450 και 350 ευρώ αντίστοιχα. Για περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και για τα υπόλοιπα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Edelkrone