Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Θέλοντας να "τεστάρουμε" τις ικανότητες της κοινότητας στην επεξεργασία φωτογραφίας, δημιουργήσαμε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό ο οποίος αυτή τη φορά έδινε περισσότερη βαρύτητα στην επεξεργασία και λιγότερο στη λήψη. Ο διαγωνισμός αυτός με τον τίτλο "Photo Manipulations" όπως ήταν αναμενόμενο, συγκέντρωσε λίγες και καλές συμμετοχές, ξεπερνώντας συνολικά τις 200, από τις οποίες ξεχωρίσαμε και βραβεύσαμε τις καλύτερες.

 

Ο χορηγός

Χορηγός στον διαγωνισμό αυτόν ήταν η Nexus Publications και το περιοδικό Photonet, το οποίο στήριξε, προώθησε και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού, καθώς και του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

Μέσα από την εκπομπή Photolive στο κανάλι μας στο YouTube, σας είχαμε παρουσιάσει μερικές από τις φωτογραφίες που μας έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση. Αναλυτικά το επεισόδιο της εκπομπής μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. Επιπρόσθετα κέρδισαν από ένα συλλεκτικό T-shirt από τη σειρά έξι αποκλειστικών σχεδίων της Nexus.

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς υπό τη χορηγία τής Nexus Publications οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 213 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

 

 

1η θέση - Leon Vangalis

"Η νικητήρια συμμετοχή μοιάζει με σύνθεση παρμένη από κάποιο παραμύθι. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το πόσες διαφορετικές φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν για την τελική εικόνα, αλλά αυτή είναι και μια καλή απόδειξη του πόσο αρμονικά είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η αισθητική vintage είναι έντονη με τη χρήση των συγκεκριμένων χρωματικών τόνων, που μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της εικόνας (παιδί, μπαλόνια, καράβι, αποδημητικά πουλιά κ.ά.) δημιουργούν στο θεατή συναισθήματα όπως αθωότητα, δίψα για εξερεύνηση, ανεμελιά."

 

2η θέση - Φώτης Σάρρας

"Στη δεύτερη θέση βρίσκεται μια εικόνα που προσωπικά με ενθουσίασε. Είναι μια ιδιαίτερη και εύστοχη απεικόνιση που προσομοιάζει τη φύση με ζωντανό οργανισμό αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Η φύση είναι εκείνη που μας δίνει ζωή, και βρίσκω τη χρήση των κλαδιών του δέντρου (ενδεχομένως και του ριζικού συστήματος) ως αρτηρίες του ανθρώπινου σώματος, πολύ έξυπνη. Όπως επίσης και την απεικόνιση των σκέψεων, ως πουλιά που πετούν ελεύθερα."

 

3η θέση - Στέφανος Παπαζαπραΐδης

"Μια ακόμη έξυπνη σύνθεση βρίσκεται στην τρίτη θέση του διαγωνισμού. Μια σύνθεση με κοινωνικο-πολιτικές προεκτάσεις. Ο δημιουργός απεικονίζει εύστοχα τον σύγχρονο άνθρωπο ως μηχανή που υπερλειτουργεί, ενώ ταυτόχρονα έχει χάσει την αίσθηση της θέσης στην οποία έχει περιέλθει. Τα μηνύματα αυτά δένουν αρμονικά με τον δραματικό φωτισμό, τα σκοτεινά χρώματα της εικόνας και την αίσθηση του «βρώμικου» στυλ (grunge style) στο φόντο και στα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα."

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχώρισαν από τον διαγωνισμό και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό μαζί με τους 3 μεγάλους νικητές!

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Helena Mim

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Kostas Sotiropoulos

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Panagiotis Papadopoulos

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Αλέξης Σούχο

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Θέμιδα Ζήδρου

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Mihalis Kampakis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Βασίλης Γόνης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Ramco Ror

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Maria Sereti

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Ilias Georgiadis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Σωτήρης Τσαλιγόπουλος

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Nadia Makri

 

Ακολουθήστε τους φωτογράφους που σας αρέσουν και ενημερωθείτε για τους ενεργούς διαγωνισμούς στην σελίδα των διαγωνισμών!