Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Όταν έρχεται καλοκαίρι ένα από τα πρώτα πράγματα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το νερό. Εξού και ο διαγωνισμός με θέμα "Water" ο οποίος μάζεψε συνολικά περισσότερες από 560 συμμετοχές!

 

Ο χορηγός

Χορηγός στον διαγωνισμό αυτόν ήταν η Nexus Publications και το περιοδικό Photonet, το οποίο στήριξε, προώθησε και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού, καθώς και του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. Επιπρόσθετα κέρδισαν από ένα συλλεκτικό T-shirt από τη σειρά έξι αποκλειστικών σχεδίων της Nexus.

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς υπό τη χορηγία τής Nexus Publications οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 211 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

 

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 567 συμμετοχές του διαγωνισμού. Πατώντας στα ονόματα του κάθε φωτογράφου στα credits, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ των νικητών, να τους ακολουθήσετε και να βλέπετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό τους. Απολαύστε τις καλύτερες "Water" λήψεις!

 

1η θέση - Νάσια Λάζου

"Την πρωτιά κερδίζει μία άκρως καλοκαιρινή λήψη, αλλά -ευτυχώς- όχι από τις κλασικές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αυτή την εποχή. Αντί για το μπλε χρώμα τής θάλασσας και του ουρανού, η ματιά τής φωτογράφου είχε άλλα σχέδια! Πρόκειται για μία low-key σύνθεση, με μία επιβλητική σιλουέτα και ένα πλήθος από (πραγματικά εντυπωσιακές!) ψιχάλες να την περιλούζουν. Η φωτογράφος προσέγγισε με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο το συγκεκριμένο σκηνικό και ορθώς έδωσε έμφαση στην επεξεργασία, αυξάνοντας στο έπακρο τις αντιθέσεις και δίνοντας στο sharpness μία πραγματικά υψηλή τιμή, όπως άρμοζε στην εικόνα – εντυπωσιακό το τελικό αποτέλεσμα!"

 

2η θέση - Βάσω Αντωνούλη

"Αξιοσημείωτη η επιτυχία τής συγκεκριμένης φτογράφου, η οποία είχε κερδίσει την 3η θέση στον διαγωνισμό Οne Color, τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν στο προηγούμενο τεύχος του Photonet! Eδώ κατορθώνει να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι στο βάθρο, με μια δύσκολη τεχνικά και άρτια αισθητικά λήψη, η
οποία καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τη ματιά τού θεατή της από την πρώτη στιγμή! Χρειάζονται άλλα σχόλια;
"

 

3η θέση - Παναγιώτης Βασιλόπουλος

"Στην τρίτη νικήτρια λήψη, ο φωτογράφος έκανε τα πάντα ώστε να μας "ξεκουράσει" και να οδηγήσει το μάτι μας κατευθείαν επάνω στο θέμα. Το κάδρο, η επεξεργασία, τα χρώματα, το φως ακόμη και η στιγμή, που επιλέχτηκε για το κλικ, υπηρετούν αυτό το σκοπό με επιτυχία."

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχωρίσαμε από τον διαγωνισμό και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό μαζί με τους 3 μεγάλους νικητές!

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Costas Ganasos

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Giannis Sotiriadis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Manos Tzavaras

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη John Ioannidis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Αναστασία Τσιτσικλή

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Ελένη Ιωάννου

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Όλγα Παγανιά

 

Ακολουθήστε τους φωτογράφους που σας αρέσουν και ενημερωθείτε για τους ενεργούς διαγωνισμούς στην σελίδα των διαγωνισμών!