Η EOS R50 είμαι μια μικρή και εύχρηστη mirrorless μηχανή APS-C, σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες των δημιουργών περιεχομένου (content creators).

8 Φεβρουαρίου 2023 – Η Canon Europe ανακοινώνει σήμερα τη νέα EOS R50 –στη σειρά EOS R για τους δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα από το smartphone τους. Με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K, εντυπωσιακό ήχο και πεντακάθαρες στατικές εικόνες, αυτή η ευέλικτη (μικρή σε μέγεθος) μηχανή καταφέρνει τα πάντα. Το εύχρηστο περιβάλλον χειρισμού (menu), η εργονομία και οι νέες προηγμένες λειτουργίες (αυτοματοποιημένα προγράμματα) εξασφαλίζουν αποτελέσματα επαγγελματικού επιπέδου. Η EOS R50 είναι τέλεια για όλους τους επίδοξους δημιουργούς που αναζητούν μια πραγματική μηχανή ώστε να εξελίξουν το στυλ τους, τόσο στη φωτογραφία όσο και στη βιντεοσκόπηση. Μαζί με την EOS R50 ανακοινώθηκε επίσης ο RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – ένας compact τηλεφακός ειδικά σχεδιασμένος για τις μηχανές APS-C της σειράς EOS R.

 

 

Φωτογραφίστε με ευκολία 
Το χαμηλό βάρος και η άνετη λαβή της EOS R50 σημαίνουν ότι οι δραστήριοι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να την έχουν μαζί τους οπουδήποτε. Φωτογραφήστε από οποιαδήποτε γωνία χάρη στην  οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας – από ψηλά, από χαμηλά ή με την κάμερα στραμμένη προς τα εσάς για vlogging και selfie. Το  menu στην οθόνη αφής, το ηλεκτρονικό σκόπευτρο και οι απλοποιημένοι μηχανισμοί ελέγχου προσφέρουν αμεσότητα κατά τη χρήση της μηχανής. 

Η λειτουργία Δημιουργικής υποβοήθησης (Creative Assist) προτείνει αυτόματα τις ιδανικές ρυθμίσεις για διαφορετικές σκηνές, ενώ η Δημιουργική οριοθέτηση (Creative Bracketing) παρέχει πολλαπλά στυλ εμφάνισης για κάθε εικόνα. Αυτό κάνει την EOS R50 ιδανική για οποιονδήποτε κάνει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο των mirrorless μηχανών και αναζητά ένα μοντέλο το οποίο θα τον βοηθήσει να αναπτύξει τις δεξιότητές του. 

Βασικά χαρακτηριστικά της EOS R50 

  • Αισθητήρας μεγέθους APS-C, 24,2 megapixel
  • Νέες προηγμένες αυτόματες λειτουργίες
  • Dual Pixel CMOS Auto Focus II 
  • Οθόνη αφής 3” (μεταβλητής γωνίας)
  • Βίντεο UHD 4K 30p με υπερδειγματοληψία (oversampled) από 6K 

 

Δημιουργήστε σαν επαγγελατίες 
Ο υψηλής ανάλυσης αισθητήρας APS-C των 24,2 megapixel προσφέρει πραγματικό έλεγχο του βάθους πεδίου, αποτυπώνοντας πεντακάθαρες στατικές εικόνες με υψηλή λεπτομέρεια και όμορφα φλουταρισμένο φόντο, ενώ καταγράφει βίντεο UHD 4K 30p με υπερδειγματοληψία (oversampled) από 6K. Η αυτόματη συγχώνευση εικόνων στη μηχανή εγγυάται σωστή εστίαση κατά τη λήψη κοντινών θεμάτων. Η μηχανή επιτυγχάνει επίσης μειωμένο ψηφιακό θόρυβο και καλό έλεγχο των φωτεινών περιοχών στις νυχτερινές λήψεις, καθώς και περισσότερη αντίθεση σε σκηνές με μεγάλο δυναμικό εύρος.  

Η EOS R50 δίνει στους δημιουργούς τη δύναμη να κάνουν περισσότερα και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους, χάρη στο σύστημα Dual Pixel CMOS Auto Focus II που εντοπίζει και παρακολουθεί ανθρώπους, ζώα και οχήματα ώστε να εστιάζει γρήγορα σε κάθε θέμα, ακόμη κι αν κινείται. Αυτό υποστηρίζεται από τη συνεχή λήψη καρέ στα 12fps με χρήση ηλεκτρονικού κλείστρου και στα 15fps με αθόρυβο ηλεκτρονικό κλείστρο, διασφαλίζοντας ότι καμία λήψη δεν θα ξεφύγει ποτέ από τον δημιουργό. 

Η συμβατότητα με φακούς RF και η πρόσβαση στη γκάμα φακών EF με έναν προσαρμογέα επιτρέπει την πραγματοποίηση κάθε είδους λήψης. Με κάθε φακό, από εξαιρετικά ευρυγώνιους έως σούπερ τηλεφακούς και από  ζουμ έως σταθερούς, η EOS R50 προσφέρει αποτελέσματα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας σε κάθε περίσταση. 

Μέσω της υποδοχής πολλαπλών λειτουργιών (hot shoe), οι vloggerς μπορούν να συνδέουν με ευκολία στη μηχανή εξωτερικά αξεσουάρ, όπως ένα μικρόφωνο, το οποίο είναι πιο ανθεκτικό στις ηχητικές παρεμβολές απ’ ότι όταν συνδέεται μέσω καλωδίου. Η υποδοχή πολλαπλών λειτουργιών μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ενέργειας από τη μηχανή σε νέα αξεσουάρ. 

 

 

Συνδεθείτε και μοιραστείτε απρόσκοπτα
Η μηχανή δίνει στους φιλόδοξους δημιουργούς περιεχομένου τη δυνατότητα να υπερβούν τα όρια χωρίς να διαταράξουν τη ροή της δουλειάς τους. Η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα Wi-Fi® και Bluetooth®1 επιτρέπει τη μεταφορά εικόνων και ταινιών με τη χρήση της εφαρμογής Camera Connect για άμεση κοινοποίηση υλικού και λήψη με έλεγχο από απόσταση. Η σύνδεση Bluetooth, η οποία είναι ιδανική για vlogging ή ομαδικές φωτογραφίες, επιτρέπει επίσης έλεγχο της λήψης ή της έναρξης και του τερματισμού της εγγραφής με το τηλεχειριστήριο BR-E1 ή με ένα smartphone. Υπάρχει επίσης δυνατότητα χρήσης της EOS R50 ως Web Cam μέσω UVC/UAC και σύνδεσης USB, χωρίς πρόσθετο λογισμικό, για τη μετάδοση ζωντανής ροής υλικού και για βιντεοδιασκέψεις επαγγελματικής ποιότητας. 

Η Canon πραγματοποίησε επίσης ενημερώσεις στο image.canon, επιτρέποντας τη χρήση του από πληθώρα νέων χρηστών με υποστήριξη ταινιών του Adobe® Lightroom®· υποστηρίζονται επίσης εταιρικές χρήσεις, χάρη σε υπηρεσίες όπως η Frame.io και οι λογαριασμοί Google PhotoTM 2. 

 

Ο τέλειος φακός ζουμ για λήψεις εν κινήσει 
Ο RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM είναι ένας μικρός και εύχρηστος φακός ζουμ RF (περίπου 3,8x), ιδανικός για την αποτύπωση θεμάτων σε σχετικά μεγάλες αποστάσεις ή για κολακευτικά πορτραίτα, προσφέροντας διαχωρισμό του θέματος και φλουταρισμένο φόντο. Το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας που διαθέτει δίνει στους δημιουργούς τη δυνατότητα για λήψη καθαρών φωτογραφιών ακόμη και χωρίς τρίποδο, ενώ το σύστημα εστίασης με μηχανισμό STM φροντίζει για την ομαλή και αθόρυβη λειτουργία της αυτόματης εστίασης – ιδανικό χαρακτηριστικό για λήψεις βίντεο. Ο φακός RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM είναι τέλειος για τη λήψη θεμάτων σχετικών με ταξίδια, σπορ και κατοικίδια· απευθύνεται σε δημιουργούς οι οποίοι θέλουν να πειραματιστούν με διάφορες δυνατότητες και να διευρύνουν τα όριά τους. Ο φακός αποτελεί ιδανική προσθήκη για δημιουργούς που διαθέτουν την EOS R50 με τον RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM. 


Βασικά χαρακτηριστικά του RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM

  • Τηλεφακός ζουμ (περίπου 3,8x) της σειράς RF-S, ο οποίος καλύπτει εύρος εστιακών αποστάσεων ισοδύναμο με 88-336mm σε φορμά full frame 
  • Νέα οπτικά, που χρησιμοποιούν ένα ασφαιρικό στοιχείο PMo
  • Επιτρέπει λήψεις close up με μέγιστη μεγέθυνση 0,28x 
  • Χρησιμοποιεί οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (OIS) με απόδοση 4,5 στοπ (πρότυπο CIPA) ή 7 στοπ όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με σύστημα σταθεροποίησης ενσωματωμένο στο σώμα της μηχανής (IBIS)

 

Θα βρείτε πρόσθετες λεπτομέρειες για την EOS R50 εδώ.