Μέσα από το Photo Contest σας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχετε σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας, ο οποίος προσφέρει 4250€ σε μετρητάταξίδια στο Βερολίνο για τη μεγάλη βραδιά της απονομής και δημοσίευση των εικόνων των νικητών στα μεγαλύτερα φωτογραφικά περιοδικά της Ευρώπης!

 

Ο διαγωνισμός

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός της EISA έχει ως φετινό θέμα τη "Δύναμη/Power"! Το θέμα του διαγωνισμού (Power – Δύναμη) μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους: οι εικόνες μπορούν να αναδεικνύουν τη δύναμη της φύσης (λ.χ. την έκρηξη ενός ηφαιστείου) των ανθρώπων ή των ζώων (λ.χ. αθλητές  ή ελέφαντες) τη βιομηχανική ισχύ (λ.χ. μέσω της καταγραφής της τήξης του σιδήρου) κ.ο.κ. Οι δυνητικές ιδέες που μπορείτε να υλοποιήσετε είναι σχεδόν απεριόριστες! Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, σε εθνικό επίπεδο, θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 1η Μαΐου, όπου είναι και η τελευταία μέρα που μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας.

 

Δήλωση Συμμετοχή

Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό EISA MAESTRO 2019 ανεβάζοντας από 5 έως 8 φωτογραφίες στον διαγωνισμό που τρέχει στη σελίδα μας. Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα πρέπει να σταλούν στη συνέχεια σε υψηλή ανάλυση (300dpi) και μέγεθος 21x28cm, γι' αυτό βεβαιωθείτε από πριν ότι πληρείτε τα κριτήρια αυτά.

 

Πληροφορίες

Ο διαγωνισμός είναι ελεύθερος για συμμετοχή τόσο σε ερασιτέχνες, όσο και σε επαγγελματίες φωτογράφους. Κάθε φωτογράφος οφείλει να στείλει δικό του, πρωτότυπο υλικό. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού και το κάθε περιοδικό – μέλος της EISA δεν φέρουν ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα παραβίασης copyright, που μπορεί να προκληθούν με ευθύνη των συμμετεχόντων σε αυτόν. Επίσης, ο διαγωνισμός είναι ελεύθερος για συμμετοχή μόνο σε κατοίκους της ελληνικής επικράτειας.

 

1η Φάση Διαγωνισμού

Οι συμμετοχές που θα συγκεντρωθούν θα μελετηθούν από την κριτική επιτροπή που θα σχηματιστεί από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού Photonet και κατόπιν θα γίνει η επιλογή των νικητών. Θα επιλεγούν 3 νικητές (1ος, 2ος, 3ος) τόσο στα πλαίσια των εθνικών διαγωνισμών, όσο και στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού. Οι νικητές του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού κερδίζουν τα εξής βραβεία:

1ο Βραβείο: Βιβλία και συνδρομές αξίας 100€
2ο Βραβείο: Βιβλία αξίας 80€
3ο Βραβείο: Βιβλία και συνδρομές αξίας 50€

Να σημειωθεί ότι οι εθνικοί νικητές θα δημοσιευθούν στο τεύχος Ιουνίου 2018 του περιοδικού Photonet.

 

2η Φάση Διαγωνισμού

Κατά τη διάρκεια του EISA General Meeting 2019, που θα διεξαχθεί στο τρίτο δεκαήμερο του προσεχούς Ιουνίου, οι επικεφαλής των φωτογραφικών περιοδικών – μελών της ΕISA θα προσκομίσουν τις εικόνες των εθνικών νικητών της κάθε χώρας και (κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας) θα επιλεγούν οι 3 τελικοί νικητές! Οι διεθνείς νικητές κερδίζουν τα εξής βραβεία:

1ο Βραβείο: Το χρυσό έπαθλο EISA Maestro 2019 και 1500€ μετρητά
2ο Βραβείο: Το αργυρό έπαθλο EISA Maestro 2019 και 1000€ μετρητά
3ο Βραβείο: Το χάλκινο έπαθλο EISA Maestro 2019 και 750€ μετρητά

Οι νικητές αυτοί θα παρουσιαστούν σε όλα τα φωτογραφικά περιοδικά - μέλη της EISA στα τεύχη που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019 αντίστοιχα.

 

Οι τρεις διεθνείς νικητές των βραβείων θα προσκληθούν στη φετινή βραδιά απονομής των Βραβείων EISA, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια της IFA 2019. Tα έξοδα μετάβασης και διαμονής των νικητών στη γερμανική πρωτεύουσα θα καλυφθούν από την EISA. Το πρώτο βραβείο περιλαμβάνει εισιτήρια για Βερολίνο (αεροπορικά ή με τραίνο) και διαμονή για μία ή δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα (σε ξενοδοχείο 4 αστέρων). Για το δεύτερο και τρίτο βραβείο, η μετάβαση και διαμονή αφορά ένα άτομο για μία ή δύο διανυκτερεύσεις.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Nexus Publications και το περιοδικό Photonet, το μοναδικό φωτογραφικό Ελληνικό μέλος της EISA, που μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα και φέτος.