H έκλειψη ηλίου είναι ένα φαινόμενο που πολλοί φωτογράφοι σπεύδουν να καταγράψουν. Έτσι και ο Jason Kurth που ασχολείται πολύ με τον νυχτερινό ουρανό, δημιούργησε ένα επικό timelapse από σχεδόν 2.000 εικόνες κατά την έκλειψη του ηλίου. Ταξίδεψε από τη Φλόριντα με 200 κιλά φωτογραφικού εξοπλισμού μέχρι την νοτιοανατολική Γιούτα.

Για την δημιουργία του παρακάτω timelapse καταγράφηκαν περισσότερα από τέσσερα terabyte φωτογραφιών και χρειάστηκε ένας υπολογιστής 24 πυρήνων με 192 gigabyte μνήμης RAM για να μπορέσει να διαχειριστεί όλο αυτό το υλικό.

 

 

Σε συνέντευξη του ο  Jason αναφέρει: «Όταν άρχισα δοκιμάζω τέτοια timelaps ήξερα ότι ήθελα να δημιουργήσω αυτό το αποτέλεσμα. Να δείξω την κίνηση της Σελήνης και τη λεπτομέρεια στις ηλιακές προεξοχές. Οι Ηλιακές εκλείψεις είναι συναρπαστικά και σπάνια γεγονότα, και με το πάθος μου για την αστροφωτογραφία, ήθελα να κάνω κάτι ξεχωριστό για αυτό». Και συμπληρώνει: «Δεν πιστεύω ότι καμία έκλειψη ηλίου έχει αποτυπωθεί με τόση λεπτομέρεια στο παρελθόν».

 

Τοποθετήστε το βίντεο σε υψηλή ανάλυση για να απολαύσετε με λεπτομέρεια το φαινόμενο:

 

Για να δείτε περισσότερα από τη δουλειά του Jason Kurth μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Instagram και στην προσωπική του ιστοσελίδα.