Σήμερα θα μιλήσουμε για έναν τρόπο φωτογράφισης που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε. Και λέω "όλοι" διότι για χώρο θα χρησιμοποιήσουμε έναν απλό εσωτερικό χώρο σπιτιού τον οποίο θα μετατρέψουμε σε μικρό στούντιο!

Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισα να αγοράσω δύο φώτα με έντονους χρωματισμούς για να δημιουργήσω αντίθετους φωτισμούς ελπίζοντας σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα χρώματα που επέλεξα ήταν το μπλε και το κόκκινο καθώς σκέφτηκα πως θα ήταν ενδιαφέρον να δημιουργήσω κάτι που να θυμίζει παλιό 3D κινηματογράφου.

 

 

Η επιλογή χώρου ήταν ένα δωμάτιο του σπιτιού, όπως είπαμε. Φυσικό φως δεν υπήρχε, καθώς ήταν βράδυ, οπότε η μόνη πηγή φωτός ήταν τα δυο φώτα που χρησιμοποίησα. Τοποθέτησα τα φώτα σε αντίθετα σημεία στον χώρο και τα έστρεψα σε αντίθετες κατευθύνσεις. Στο κέντρο ήταν το μοντέλο μου το οποίο φωτιζώταν ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές. Το αποτέλεσμα ήταν ένα γλυκό φως το οποίο διαβαθμιζόταν στο δωμάτιο και πήγαινε από το μπλε στο κόκκινο, προσφέροντας παράλληλα κι ένα απαλό μωβ. 

 

 

Μην ξεχνάτε να πειραματίζεστε αρκετά με τις γωνίες και την απόσταση ανάμεσα στα φώτα, καθώς και με κάποιες πιο ιδιαίτερες πόζες!

 

 

Κόστος ιδιαίτερο δεν υπήρχε, υπήρχε όμως όρεξη, φαντασία και υπομονή! Ευχαριστώ θερμά την Νάσια Βογανάτση που πόζαρε για τις ανάγκες του άρθρου.

Για την επεξεργασία των φωτογραφιών ακολούθησα τα βήματα που αναφέρθηκαν στο παλαιότερο άρθρο "Επεξεργάζοντας πορτραίτα χαμηλού φωτισμού".

 

Ποιούς άλλους τρόπους θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε κάτι αντίστοιχα εύκολο μέσα στο ίδιο μας το σπίτι;

Ραντεβού στο επόμενο άρθρο για να ανακαλύψουμε μαζί άλλον έναν δημιουργικό τρόπο λήψης πορτραίτου.