Το 2016 το Instagram αποφάσισε να αλλάξει τον αλγόριθμο με τον οποίο επέλεγε τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες φωτογραφίες για το news feed των χρηστών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται δημοσιεύσεις από δύο, τρεις ή και περισσότερες μέρες πριν. Αυτή η αλλαγή έφερε και έντονα παράπονα από τους χρήστες, όπου αναφέρουν ότι έβλεπαν συνεχώς τα ίδια posts.

Έτσι το Instagram μετά τiς έντονες αντιδράσεις αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ξέραμε την ροή. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα προσθέσει ένα νέο κουμπί «New Posts» με το οποίο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν μόνοι τους την αρχική τους σελίδα για να δουν τις νέες μεταμορφώσεις.

 

 

Η νέα αυτή λειτουργία φέρνει λύση σε ένα ακόμη πρόβλημα που απασχολούσε αρκετούς χρήστες στο παρελθόν. Δηλώσεις και παράπονα από χρήστες της πλατφόρμας αναφέρουν πως η αυτόματη ανανέωση των δημοσιεύσεων στην αρχική σελίδα του Instagram, ήταν κάτι που συχνά τους μπέρδευε και τους αποσπούσε από αυτό που έβλεπαν στιγμιαία. Έχαναν δηλαδή την φωτογραφία ή την δημοσίευση που έβλεπαν την στιγμή πριν την ανανέωση. 

Το Instagram ευελπιστεί πως με αυτό το update θα λύσει σε όλα τα παραπάνω προβλήματα και θα αφήσει ευχαριστημένους τους εκατομμύρια χρήστες του. Ποια είναι η δική σας άποψη; Πείτε μας στα σχόλια!

Πηγή: Instagram