Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το μεσημέρι της 19ης Ιανουαρίου ο φωτορεπόρτερ της Deutsche Welle, Θωμάς Γιακόμπι την ώρα που κάλυπτε συγκέντρωση για το μεταναστευτικό στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φωτορεπόρτερ δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από άγνωστα άτομα, μόλις τον είδαν να τραβάει φωτογραφίες από τη συγκέντρωση.

 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου

 

Όπως αναφέρει ο φωτορεπόρτερ σε δηλώσεις του και εν μέσω φραστικής επίθεσης:

"Πέρσι σχεδόν την ίδια μέρα, έγινε το ίδιο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν γιατί μαζί με την Ανζελίκ Κουρούνη είχαμε κάνει την ταινία ”Χρυσή Αυγή: Μια προσωπική υπόθεση”. Σήμερα μου την πέσανε και επί τέσσερα λεπτά με χτυπούσαν μέχρι που ήρθαν τα ΜΑΤ και εξαφανίστηκαν δια μαγείας. Κανείς δεν επενέβη, αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό, όχι ότι μου την έπεσαν οι φασίστες, δεν περίμενα κάτι άλλο από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν έχουν τίποτα άλλο μέσα στην γκάμα δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Χαίρομαι που για δεύτερη φορά ήμουν τυχερός και δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ ή σιδερογροθιές, όπως με τον Παύλο Φύσσα. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου σήμερα, όμως έκανα πάλι λάθος. Δεν είναι όμως λόγος να κρυφτώ και δεν θα φοβηθώ. Θα βγει κι αυτό στην δεύτερη ταινία που ετοιμάζουμε τώρα για τη Χρυσή Αυγή"

 

Η Κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση και σε ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων: "Η ελευθερία τού Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας. Η στάση της κυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία."

 

 

Να αναφέρουμε ότι ο φωτορεπόρτερ είχε δεχθεί ξανά επίθεση πριν περίπου έναν χρόνο σε συγκέντρωση για το Μακεδονικό.