Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2019 –H Canon Europe ανακοινώνει τη νέα γενιά κάμερας Cinema EOS System, την EOS C500 Mark II. Δημιουργημένη με βάση την πείρα και την τεχνογνωσία που βρίσκεται στην καρδιά των καινοτομικών προϊόντων της Canon, και θεμελιωμένη στη στο Cinema EOS System, η EOS C500 Mark II είναι μια compact κα ευέλικτη κάμερα 5,9K πλήρους καρέ. Ο εντυπωσιακός αισθητήρας πλήρους καρέ της EOS C500 Mark II, ο οποίος έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από την Canon, τροφοδοτείται από τον νέο επεξεργαστή Canon DIGIC DV 7. Υποστηρίζοντας εσωτερικό 5,9K Cinema RAW Light και εγγραφή 4K 4:2:2 10bit XF-AVC, αυτή η κάμερα επιτρέπει στους επαγγελματίες να εξερευνούν με δημιουργικό τρόπο την κινηματογραφική εικόνα πλήρους καρέ. Είναι η πρώτη κάμερα της σειράς με δυνατότητα εγγραφής 5,9K Cinema RAW Light στα νέα, ταχύτερα μέσα αποθήκευσης καρτών CFexpress. Παρέχοντας στους επαγγελματίες μεγαλύτερη ευελιξία και αποδοτικότητα, η ταυτόχρονη εγγραφή στο ίδιο φορμά αρχείου είναι επίσης εφικτή χάρη στη διπλή υποδοχή καρτών CFexpress.

 

Το compact μέγεθος της κάμερας παρέχει στους κινηματογραφιστές ασύγκριτη δημιουργική ελευθερία. Χάρη στον ευέλικτο, αρθρωτό σχεδιασμό, οι επαγγελματίες μπορούν να διαμορφώσουν την κάμερα με διαφορετικές μονάδες επέκτασης που ταιριάζουν στις απαιτήσεις τους. Η EOSC500 MarkII είναι η πρώτη κάμερα του συστήματος CinemaEOS που διαθέτει εναλλάξιμο προσαρμογέα φακών για EFCinemaLock και PL, προσφέροντας στους επαγγελματίες μια ευρεία γκάμα επιλογών από φακούς. Είναι επίσης η πρώτη κάμερα του συστήματος CinemaEOS που υποστηρίζει ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας - ElectronicIS. 

 

 

Εκπληκτική ποιότητα εικόνας πλήρους καρέ 


Χάρη στον αισθητήρα πλήρους καρέ CMOS 5,9K της Canon, η EOS C500 Mark II παρέχει ένα κινηματογραφικό, εντυπωσιακό αποτέλεσμα πλήρους καρέ σε συνδυασμό με τη φυσική και απαλή υφή και πιστή αναπαραγωγή χρωμάτων που χαρακτηρίζει την Canon. Ο αισθητήρας 5,9K και ο καινούριος επεξεργαστής DIGICDV 7 καθιστούν την EOSC500 MarkII ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες που θέλουν να δημιουργήσουν περιεχόμενο 4Κ υψηλής ποιότητας καθώς χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο αποψηφιδοποίησης (debayering) όταν γίνεται υπερδειγματοληψία (oversampling) από 5,9K σε 4K. Αυτό μειώνει το εφέ παραμόρφωσης moiré και τον οπτικό θόρυβο με αποτέλεσμα εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Με εύρος στοπ 15+ και ευρεία γκάμα χρωμάτων, η EOSC500 MarkII είναι ιδανική για παραγωγές Υψηλού Δυναμικού Εύρους (HighDynamicRange - HDR). Επιπλέον, η κάμερα αυτή είναι εξοπλισμένη με εσωτερική χειροκίνητη μονάδα ND πλήρους καρέ (2,4,6, 8  και 10  στοπ) καθιστώντας έτσι δυνατή τη δημιουργία εικόνων με μικρό βάθος πεδίου - ακόμη και τη μέρα. 
 

 

Αποτελεσματική εγγραφή και ροή εργασίας 


Η ευέλικτη δυνατότητα φορμά πολλαπλής εγγραφής της EOSC500 MarkII παρέχει αποτελεσματικότητα στη ροή εργασίας προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της παραγωγής. Χάρη στον νέο επεξεργαστή εικόνας DIGICDV 7 της Canon, η κάμερα προσφέρει εγγραφή CinemaRAWLight εσωτερικά με ανάλυση 5,9K. Το φορμάCinemaRAWLight έχει όλα τα πλεονεκτήματα ενός αρχείου RAW ως προς την ευελιξία στην επεξεργασία μετά την παραγωγή (postprocessing) ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στην EOSC500 MarkII να καταγράφει αρχεία υψηλής ποιότητας σε μικρότερο μέγεθος. 

Εκτός από τη δυνατότητα καταγραφής σε κάρτες CFexpress εσωτερικά, σε φορμάCanonXF-AVC με 4K 4:2:2 10bit, είναι δυνατή και η ταυτόχρονη εγγραφή καθώς και η εγγραφή proxyrecording. Αυτό δίνει στους επαγγελματίες τη μέγιστη ευελιξία, επιτρέποντάς τους να επιλέξουν ένα φορμά εγγραφής που να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες βιντεοσκόπησης και στη ροή εργασίας τους. Η κάμερα διαθέτει μια προηγμένη διεπαφή 12G-SDI με ταχύτητα τέσσερις φορές γρηγορότερη από τη 3G-SDI. Η διεπαφή 12G-SDI επιτρέπει παραγωγή 4K 50/60p με ένα καλώδιο, απλουστεύοντας τις ροές εργασίας 4K. Επιπρόσθετα, με τη χρήση HDMI παρέχεται δυνατότητα 4K 50/60p μέσω ενός καλωδίου. 

 

 

Εξαιρετική επεκτασιμότητα και ευελιξία για ποικίλες απαιτήσεις παραγωγής


Οι κινηματογραφιστές μπορούν να τροποποιήσουν την κάμερα χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές μονάδες επέκτασης, την EU-V1 και την  EU-V2. Δύο μονάδες viewfinder (EVF-V70 andEVF-V50) είναι επίσης προαιρετικά διαθέσιμες. Η δυνατότητα να τροποποιήσει κάποιος την κάμερα μέσω των μονάδων επέκτασης, καθώς και ο συμπαγής κι ελαφρύς σχεδιασμός της, δίνουν στους κινηματογραφιστές μεγαλύτερη ευελιξία στις λήψεις τους. 

Η μονάδα επέκτασης EU-V1 προσθέτει μια διεπαφήGenlock/SyncBNC, απομακρυσμένη απομακρυσμένη για το προαιρετικό τηλεχειριστήριο RC-V100 και μια διεπαφήEthernet για αναπαραγωγή IP ή για απομακρυσμένη λειτουργία browser. Η μονάδας επέκτασης EU-V2 περιλαμβάνει επίσης δύο επιπλέον εισόδους XLR καθώς και διεπαφή φακών 12 ακίδων. Επιπρόσθετα, διαθέτει προσαρμογέα μπαταρίας V-Lock με D-tap και έξοδο ισχύος 24V.

 

 

 

Σταθερή βιντεοσκόπηση με σύστημα ElectronicIS και πρωτοποριακή τεχνολογία AutoFocus


Η EOSC500 MarkII είναι η πρώτη κάμερα που περιλαμβάνει σύστημα ηλεκτρονικής σταθεροποίησης εικόνας - ElectronicImageStabilizationστοCinemaEOSSystem, εξοπλίζοντας την κάμερα με σταθεροποιητή εικόνας 5 αξόνων. Όταν ένας φακός που υποστηρίζει μετάδοση δεδομένων προσαρτάται στην κάμερα, τα δεδομένα εστιακού μήκους λαμβάνονται αυτομάτως. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται φακός χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας, το σύστημα ElectronicISείναι και πάλι διαθέσιμο, εισάγοντας χειροκίνητα την τιμή εστιακού μήκους. Επιπλέον το σύστημαElectronicISείναι συμβατό και με αναμορφικούς φακούς.

Όπως και με κάθε άλλη κάμερα της σειράς, ηEOSC500 MarkIIδιαθέτει το περίφημο σύστημααυτόματης εστίασης CanonDualPixelCMOSAutoFocus. Προσφέροντας υψηλής ταχύτητας εστίασησε καταστάσειςOne-PushAFκα συνεχόμενουAF, ο επαγγελματίες είναι σίγουροι ότι το βίντεο θα είναι καλά νεταρισμένο. Επίσης μπορούν να επωφεληθούν από τα εξαιρετικής ποιότητας διαισθητικά χειριστήρια αφής για τη λειτουργία της εστίασης, με τη νέα οθόνηLCDLM-V2, καθώς και το σύστημα υποβοήθησηςDualPixelFocusGuideπου ειδοποιεί τον επαγγελματία για το ακριβές σημείο εστίασης, είτε αυτό βρίσκεται μπροστά ή πίσω, βοηθώντας έτσι στην επίτευξη επακριβούς εστίασης. Επίσης, ηEOSC500 MarkIIδιαθέτει σύστημα ανίχνευσης προσώπωνFaceDetectionAFκαιTrackingAF, επιτρέποντας τον έλεγχο της εστίασηςσε διάφορες συνθήκες κινηματογράφησης. Για ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις ρυθμίσεις της απόδοσης της αυτόματης εστίασης, η κάμερα προσφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής της ταχύτητας και της απόκρισης της παρακολούθησης (trackingAF).

 

 

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά για απόλυτη δημιουργική ελευθερία


Η  EOSC500 MarkII υποστηρίζει τα LUT των χρηστών, επιτρέποντας στους κινηματογραφιστές να εφαρμόζουν ή να προσαρμόζουν τις δικές τους ρυθμίσεις LUT. Φορτώνοντάς τα στην κάμερα για ακριβή παρακολούθηση, οι κινηματογραφιστές μπορούν επίσης να εφαρμόζουν διαφορετικά LUT για κάθε τερματικό. Με το πρόσθετο πλήκτρο LUT, οι επαγγελματίες έχουν μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη βιντεοσκόπηση. Η  EOSC500 MarkII δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα εγγραφής υψηλής ταχύτητας μέχρι 50/60 fps σε ανάλυση 5,9K με την εφαρμογή κωδικοποίησηςLightCinemaRAW.

Η Canon σήμερα παρουσιάζει στο IBC 2019 παγκοσμίως για πρώτη φορά στο περίπτερο της  (Αίθουσα 12, Περίπτερο D60), μαζί με την EOSC500 MarkII και ταπροϊόντα DP-V3120 και CJ15ex4.3B.
Η EOSC500 MarkII θα είναι διαθέσιμη από το Δεκέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα CinemaEOS μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

Βασικά χαρακτηριστικά EOSC500 MarkII:


Ασυναγώνιστη ποιότητα εικόνας  
o    Αισθητήρας πλήρους καρέ 5,9K
o    Εντυπωσιακή σχεδίαση
o    Πιστή αναπαραγωγή χρώματος χάρη στην τεχνολογία χρωμάτων της Canon
o    Φυσικός και ομαλός τόνος χρωμάτων
o    Δυνατότητα HDR με PQ/HLG και CanonLog 2/3

 

Εσωτερική εγγραφή σε CFexpress / CinemaRAWLight και XF-AVC
o    Compact, ανθεκτικόσώμα
o    Ελαφρύ σώμα στα 1.730 γραμμάρια
o    Στιβαρή σχεδίαση
o    Αξιόπιστη σε συνθήκες εντατικής χρήσης

Αρθρωτό σύστημα
o    Δυνατότητα αλλαγής φακού χρήσης   
o    Μονάδες επέκτασης και  EVF
Πρωτοποριακή τεχνολογία αυτόματης εστίασης
Ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης  IS 
Επιπρόσθετα Χαρακτηριστικά

o    LUT καθορισμένα από τους χρήστες
o    Εσωτερικό ND (2/4/6/8/10)
o    Λειτουργίες Falsecolor / Marker / Προσαρμόσιμο επίπεδο εμφάνισης