Μία νέα λειτουργία έρχεται να προστεθεί στο Instagram και αφορά την ύπαρξη υποτίτλων που θα μπορούν να προστεθούν στα Stories. Τη συγκεκριμένη προσθήκη ανακάλυψε ο Matt Navara και το μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του στο Twitter. 

 

 

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, μεταξύ των γνωστών λειτουργιών των stories έχει προστεθεί το "captions". Όταν ο χρήστης το επιλέξει, μπορεί να μιλήσει και ο λόγος του να μετατραπεί σε κείμενο το οποίο στη συνέχεια εμφανίζεται στο story. Φαίνεται να είναι κάτι παρόμοιο με την φωνητική εντολή της Google ή με την πληκτρολόγηση κειμένου μέσω φωνής που διαθέτουν αρκετές συσκευές. 

 

 

Μετά τη δημοσίευση της συγκεκριμένης δυνατότητας, πολλοί ακόλουθοι του Matt ανέφεραν ότι δεν είχαν την επιλογή του "captions" στον λογαριασμό τους και λίγο αργότερα, το Instagram επιβεβαίωσε ότι "η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για δημόσια δοκιμή".

Μένει να δούμε πότε το Instagram θα κάνει επίσημη τη συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά και το αν θα λειτουργεί σωστά. Οι υπότιτλοι στα stories θα φανούν χρήσιμοι όχι μόνο σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής αλλά και σε χρήστες που δεν μπορούν σε συγκεκριμένες στιγμές να ακούν τον ήχο των stories.