Ο σκηνοθέτης Jamie Scott πέρασε τα τρία τελευταία χρόνια καταγράφοντας μια τεράστια ποικιλία λουλουδιών κατά τη διάρκεια της άνθισής τους. Το σκηνικό της φωτογράφισης στήθηκε σε έναν σκοτεινό χώρο στο σπίτι του. Εκεί, είχε την ευκαιρία να φωτογραφίζει σταδιακά - σχεδόν καθημερινά τα λουλούδια σε κάθε μία φάση, από μπουμπούκια μέχρι μεγάλα άνθη!

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποίησε περιείχε κυρίως μία Canon 5D Mark II, έναν prime φακό στα 24mm και μια ράγα. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα συγκέντρωσε συνολικά 8TB βίντεο σε ανάλυση 5K. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό:

 

 

Όπως μπορούμε να καταλάβουμε το συγκεκριμένο project είχε μεγάλες δυσκολίες στην υλοποίηση του, όχι μόνο απο τεχνικής άποψης, αλλά επειδή χρησιμοποίησε λουλούδια που είναι «ευαίσθητα» στον χρόνο.

Όπως αναφέρει και ο Jamie «Τα άνθη κερασιού, για παράδειγμα, χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να ανθίσουν και είναι διαθέσιμα μόνο για περίπου έξι εβδομάδες του έτους».

 

 

Εκτός από τα εσωτερικά πλανά μέσα στο βίντεο είδαμε και μερικές γρήγορες εναλλαγές σε εξωτερικό χώρο, δείχνοντας διαφορετικά λουλούδια με διάφορες γωνίες.

 

 

Για να δείτε περισσότερο υλικό από τον Jamie Scott στην προσωπική του ιστοσελίδα και ακολουθήστε τον στο Vimeo.

 

Πηγή: fstoppers