Η μπαταρία αποτελεί ζωτικής σημασίας εξάρτημα για τις φωτογραφικές μηχανές, αφού είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τους, ενώ πολλές φορές αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την αγορά μίας μηχανής. Κανείς μας δεν θέλει να ξεμένει από "ρεύμα".

Η Nitecore, γνωστή για τα συστήματα φόρτισης, ανακοίνωσε την πρώτη "έξυπνη" μπαταρία στον κόσμο για mirrorless συστήματα της Sony.

 

 

H νέα NFZ100 έχει χωρητικότητα 2.280 mAh, αρκετά για να καλύψει περίπου 500 λήψεις σε μία Sony α9 με μία φόρτιση. Η μπαταρία συνδέεται στην εφαρμογή NNERGY μέσω Wi-Fi, όπου σου επιτρέπει να βλέπεις την τρέχουσα στάθμη και κατάσταση της μπαταρίας.

 

 

Σε περίπτωση που υπάρχουν παραπάνω από μία μπαταρίες σε διαφορετικές συσκευές, η εφαρμογή τις διαχωρίζει μέσω κωδικών, ώστε να υπάρχει διαφορετική διαχείριση της κάθε μίας.

 

 

Ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα της νέας "έξυπνης" μπαταρίας να αποφορτίζεται κατά 70% μέσω της εφαρμογής, σε περιπτώσεις που δεν χρησιμοποιείται για πάνω από 10 ημέρες, με σκοπό την αύξηση της ζωής της. Υπάρχει επίσης προστασία για υποφόρτωση, υπερφόρτωση, αύξηση των volt και άλλα, ενώ η εφαρμογή θα δέχεται συχνά αναβαθμίσεις.

 

 

Η Nitecore NFZ100 προορίζεται για τις Sony α7 ΙΙΙ, α7R III και α9, με την τιμή και την ημερομηνία διάθεσης στις αγορές να μην είναι ακόμα γνωστές.