Το Photo Contest εξασφάλισε για έναν τυχερό από εσάς μία θέση στο κορυφαίο σεμινάριο του Θανάση Σταυράκη!

Πρόκειται για ένα σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί από τον επικεφαλής φωτορεπόρτερ του Associated Press στην Αθήνα σε συνεργασία με περιοδικό Photonet!

Το σεμινάριο προϋποθέτει βασικές γνώσεις φωτογραφίας και είναι ανοικτό σε όσους ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο ή τις τέχνες γενικότερα, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων, την ηλικία και το αν είναι ενεργοί δημιουργοί, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες.

Γνωρίστε τον εισηγητή και μάθετε περισσότερα από το Phototalk που ακολουθεί!

 

 

Διεκδικήστε μία δωρεάν θέση στο σεμινάριο! Κάντε κλικ εδώ και αφήστε ένα σχόλιο στο σχετικό post που οδηγεί το link. Κάντε τag έναν φίλο σας στα comments και μπείτε στην κλήρωση!

 

Κάντε #tag έναν φίλο σας στα #comments και μπείτε στην κλήρωση! 💬

Δημοσιεύτηκε από Photo Contest στις Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

 

 

Σας καλούμε όλους την Δευτέρα 09/10 και ώρα 18:15 στην ανοιχτή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα σεμιναρίων του Photonet (Γράμμου 2, Άγιοι Ανάργυροι) όπου θα γίνει και η κλήρωση. Εκεί θα μπορείτε να γνωρίσετε τον εισηγητή και να ρωτήσετε ότι θέλετε.


Ο Εισηγητής

Ο Θανάσης Σταυράκης γεννήθηκε στη Στοκχόλμη το 1973. Εργάζεται ως φωτορεπόρτερ από τον Αύγουστο του 1992. Μέχρι το 1997 εργάστηκε για ελληνικά πρακτορεία φωτογραφιών στην Αθήνα, καλύπτοντας εγχώριες και διεθνείς ειδήσεις, ιστορίες, αθλητικά γεγονότα και ταξιδεύοντας ως ανταποκριτής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάστηκε για την καθημερινή εφημερίδα Έθνος από το 1997 έως το 1999, καλύπτοντας σημαντικά γεγονότα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργάστηκε επίσης, ως freelancer, με το εβδομαδιαίο περιοδικό Έψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας μεταξύ 1999-2001. Την ίδια περίοδο άρχισε να εργάζεται και για το Associated Pressστην Αθήνα ως φωτογράφος ειδήσεων. Από τον Ιανουάριο του 2007 έως το 2010, συνεργάστηκε με το περιοδικό Ταχυδρόμος της εφημερίδας Τα Νέα.

 

 

Τα τελευταία 16 χρόνια για τις ανάγκες του Associated Press κάλυψε δεκάδες σημαντικές κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, Formula 1, ταραχές και συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη). Από το 2008 καταγράφει φωτοειδησεογραφικά την οικονομική και προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

Από τον Ιούνιο του 2014 είναι ο chief photographer του AP για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

 

Προαπαιτούμενα συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν μια σειρά 10 δικών τους φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή κατά την έναρξη του σεμιναρίου. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πρακτική εξάσκηση περιλαμβάνει ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή smartphone με δυνατότητα άμεσης παράδοσης του υλικού σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Ελλάδα, 2012

 

Το Πρόγραμμα του σεμιναρίου

 

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου (18.15 – 20.15)

Ανοιχτή συνάντηση στην αίθουσα σεμιναρίων του Photonet (Γράμμου 2, Άγιοι Ανάργυροι) για αναλυτική παρουσίαση του σεμιναρίου και συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους. Δωρεάν συμμετοχή.

 

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου (18.15 – 20.15)

Επίσημη έναρξη στην αίθουσα σεμιναρίων του Photonet. Παρουσίαση της δουλειάς των συμμετεχόντων και παρουσίαση από τον εισηγητή του προγράμματος του σεμιναρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει τους εξής τομείς: Φωτογραφία δρόμου, Φωτοδημοσιογραφία και φωτοειδησεογραφία, βελτίωση της τεχνικής και των λήψεων, πως γίνεται η σωστή προσέγγιση των θεμάτων. Παρουσίαση της δουλειάς και ομιλία από τον φωτογράφο Δημήτρη Μιχαλάκη. Θα ακολουθήσει σύζητηση, στα πλαίσια της οποίας μπορούν να τεθούν ερωτήσεις στον καλεσμένο μας.

 

Σάββατο 28 Οκτωβρίου (11.00 – 14.00)

Πρακτική εξάσκηση: εθνική εορτή και παρελάσεις. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν όποιο μέρος θέλουν προκειμένου να αποτυπώσουν φωτογραφικά το κλίμα της ημέρας.

 

Τουρκία, 2013: στιγμιότυπο από διαδήλωση.

 

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου (18.15 – 20.15)

Παρουσίαση φωτογραφιών και συζήτηση – συμβουλές από την κάλυψη της 28ης Οκτωβρίου.

 

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου (18.15 – 20.15)

Με βάση την πρώτη εργασία, αυτό το δίωρο θα αφιερωθεί στο πώς δημιουργείται και αφηγείται μία ιστορία και πώς αυτή παρουσιάζεται. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τους τομείς της φωτογραφίας δράσης – αθλητικής φωτογραφίας, ενόψει της προσεχούς κυριακάτικης πρακτικής.

 

Κυριακή 12 Νοεμβρίου (8.30 – 10.30)  

Πρακτική εξάσκηση: Μαραθώνιος Αθήνας

 

Zlatan Ibrahimović: Γαλλία. Εuro 2016

 

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου (18.15 – 20.15) 

Παρουσίαση φωτογραφιών των συμμετεχόντων και συζήτηση – συμβουλές για τις λήψεις τους από την κάλυψη του Μαραθωνίου.

 

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου (18.15 – 20.15)

Παρουσίαση εικόνων και ομιλία από τον βραβευμένο από το World Press Photo φωτορεπόρτερ Γιάννη Κολεσίδη του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και του European PresPhoto Agency (EPA). Θα ακολουθήσει σύζητηση και ερωτήσεις στον καλεσμένο.

 

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου (18.15 – 20.15)

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν ένα δικό τους θέμα και να το παρουσιάσουν με 12 φωτογραφίες. Το θέμα μπορεί να είναι από τον επαγγελματικό τους χώρο, το οικογενειακό τους περιβάλλον ή ό,τι άλλο επιθυμούν. Ο εισηγητής θα ακούσει τις προτάσεις και το σκεπτικό της προσέγγισης κάθε συμμετέχοντα. Θα ακολουθήσει συζήτηση όπου θα προτείνει τις δικές του ιδέες. 

 

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου (18.15 – 20.15)

Παρουσίαση φωτογραφιών και συζήτηση – συμβουλές για το θέμα επιλογής κάθε συμμετέχοντα.

 

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου  (11.30 – 14.30)

Πρακτική εξάσκηση: Santa Run Athens

 

Ελλάδα, 2015.

 

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου  (18.15 – 20.15)

Παρουσίαση φωτογραφιών και συζήτηση – συμβουλές σχετικά με τη κάλυψη του Santa Run Athens.  

 

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου (18.15 – 20.15)

Παρουσίαση φωτογραφικών θεμάτων δράσης στους τομείς της κάλυψης κοινωνικών αναταραχών και αθλητικού ρεπορτάζ. Ενημέρωση για το τι προσέχουν, πώς καλύπτουν τα θέματα και ποιους κανόνες δεοντολογίας ακολουθούν οι συμμετέχοντες.

 

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου (18.15 – 20.15)

Προετοιμασία για το ποια θα είναι η προσέγγιση στην τελευταία πρακτική εξάσκηση στο κέντρο της πόλης, η οποία θα περιλαμβάνει βόλτα την χριστουγεννιάτικη Αθήνα και φωτογραφία δρόμου από Σύνταγμα μέχρι και το Μοναστηράκι.

 

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου (12.00 – 14.00)

Πρακτική εξάσκηση: φωτογράφιση της χριστουγεννιάτικης Αθήνας.

 

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου (18.15 – 20.15)

Ολοκλήρωση σεμιναρίου, με παρουσίαση και παράδοση της τελευταίας εργασίας των συμμετεχόντων. Συζήτηση και συνολικές εντυπώσεις από την εμπειρία του σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ως δώρο το πρώτο λεύκωμα του εισηγητή που τιτλοφορείται «Ερασιτέχνες».

 

Ελλάδα, 2010: στιγμιότυπο από διαδήλωση για την οικονομική κρίση στη χώρα.

 

Επίσκεψη στα γραφεία του AP Athens

Σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, θα γίνει τμηματικά (αναλόγως του αριθμού τους) ξενάγηση των συμμετεχόντων στα γραφεία του Associated Press στην Αθήνα, ώστε να διαπιστώσουν πώς λειτουργεί, στην πράξη, ένα διεθνές πρακτορείο ειδήσεων!

 

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 32 ώρες

  • Κόστος συμμετοχής: 240€ + Φ.Π.Α.

  • Eγγραφές: καθημερινά πλην Σαβ. – Κυρ. (10πμ-5μμ) στο τηλ. 210 83 20 834

 

 

Όποιος είναι βέβαιος πως θέλει να παρακολουθήσει το σεμινάριο καλό είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατό τη θέση του. Στους υπόλοιπους ευχόμαστε καλή τύχη στην κλήρωση!