Η Dell Technologies πραγματοποίησε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου την ετήσια εκδήλωση Dell Technologies Forum, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πάνω από 900 συμμετέχοντες, στελέχη της Dell Technologies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργάτες, εταιρικοί πελάτες και εκπρόσωποι του Τύπου παρακολούθησαν ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικά με τις νέες αναδυόμενες τεχνολογίες που αλλάζουν την καθημερινότητά μας, τον τρόπο που εργαζόμαστε και δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά, έτσι όπως αυτές εφαρμόζονται σε πρωτοποριακά προϊόντα, ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες, οι οποίες προσφέρονται από τις 7 μεγάλες εταιρείες που συναποτελούν την Dell Technologies.

 

 

Διεθνείς και τοπικοί συνεργάτες της εταιρείας συμμετείχαν παρουσιάζοντας λύσεις που βασίζονται σε τεχνολογίες των εταιρειών της Dell Technologies σε περισσότερα από 2000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. Περισσότεροι από 900 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πλήρες χαρτοφυλάκιο των λύσεων από τα συστήματα client, έως τα συστήματα υποδομών ΙΤ και τις λύσεις για περιβάλλοντα cloud και να συνομιλήσουν με τους ειδικούς της Dell Technologies από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

Η φετινή εκδήλωση με το κεντρικό μήνυμα “REAL Transformation”, εστίασε στο μεγάλο ζήτημα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η εξελισσόμενη αυτή διαδικασία βλέπει προς τις μελλοντικές εξελίξεις, με ορόσημο το 2030, στη διάρκεια μιας δεκαετίας όπου θα γίνουμε μάρτυρες κοσμογονικών εξελίξεων, βάσει των σημερινών τάσεων και των νέων ανατρεπτικών καινοτομιών που κομίζουν καινοφανείς τεχνολογίες.

 

 

Αυτές οι τεχνολογίες και η επίδρασή τους στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε συμπυκνώνεται στη νέα έρευνα της Future of Connected Living (Το μέλλον της συνδεδεμένης διαβίωσης) – όπου εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους οι αναδυόμενες τεχνολογίες θα μετασχηματίσουν την καθημερινότητά μας μέχρι το 2030. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Institute for the Future (IFTF) και την Vanson Bourne, απεύθυνε ερωτήσεις προς 4.600 ηγέτες επιχειρήσεων σε πάνω από 40 χώρες. Τα ευρήματα δείχνουν ένα μέλλον γεμάτο από ευκαιρίες, καθώς οι προηγμένες τεχνολογίες έχουν το δυναμικό να προωθήσουν την πρόοδο των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

 

 

Την έρευνα παρουσίασε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Aleksandar Preradovic, Country Manager της Dell Technologies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους Τύπου, δηλώνοντας σχετικά: «Η έρευνα “Future of Connected Living”, τα πορίσματα της οποίας παρουσιάζουμε στη φετινή εκδήλωση Dell Technologies Forum στην Αθήνα, αναδεικνύει με ανάγλυφο τρόπο τις καινοτομίες και τις ανατροπές που εισάγουν οι καινοφανείς τεχνολογίες αιχμής σε όλες τις εκφάνσεις του καθημερινού μας βίου."

 

 

Τόσο στη σφαίρα της παραγωγής, όσο και της κατανάλωσης, οι νέες αυτές τεχνολογίες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ταχείας προσαρμογής και αξιοποίησης των νέων αυτών εργαλείων, όπως αυτά υλοποιούνται από την Dell Technologies με τη μορφή πρωτοποριακών προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών, που αναπτύσσονται από κοινού με τους διεθνείς στρατηγικούς μας εταίρους, αλλά και τους τοπικούς μας συνεργάτες. Η Dell Technologies δεσμεύεται να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των επαγγελματιών αλλά και των καταναλωτών, ώστε να τους προσφέρει πάντοτε τις καλύτερες εμπειρίες και τα πιο παραγωγικά εργαλεία, αλλά και σταθερά υψηλό επίπεδο υποστήριξης».

 

 

Συνοπτικά, τα κυριότερα πορίσματα της έρευνας “Future of Connected Living” συμπυκνώνονται στα εξής σημεία:

  • Θα έχουμε μια πιο συναρπαστική και ουσιαστική συνεργασία με τις μηχανές, οφειλόμενη στις αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η δικτύωση 5G, η Tεχνητή Nοημοσύνη (Artificial Intelligence - Α.Ι., η Εκτεταμένη Πραγματικότητα (Extended Reality - XR) and και το Internet των πραγμάτων (Internet of ThingsIoT)

  • Οι ζωές μας θα μετασχηματιστούν ριζικά χάρη σε τεχνολογικές αλλαγές όπως οι νοήμονες πόλεις, μια νέα εποχή προηγμένης φορητότητας και τα ρομπότ που θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα.

  • 4.600 ηγέτες επιχειρήσεων εξέφρασαν τη γνώμη τους για την έρευνα πάνω στον τρόπο ζωής: το 76% αναμένει ότι θα αναδιαμορφώσει τον τρόπο που περνά το χρόνο του μέσω της αυτοματοποίησης. Ένα 56% καλωσορίζει την καθημερινή διείσδυση σε εικονικές και επαυξημένες πραγματικότητες.

  • Οργανισμοί και κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν άμεσα για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να προετοιμαστούν για το ψηφιακό μέλλον.

 

 Ευχαριστούμε την Dell για την πρόσκληση και ως Photocontest ευχόμαστε κάθε επιτυχία.