H Apple σε εκδήλωση της την περασμένη Τετάρτη παρουσίασε τα τρία νέα κινητά, το iPhone XS, το iPhone XS Max και το iPhone XR. Τα δύο πρώτα είναι οι νέες ναυαρχίδες τής εταιρείας και το μόνο που διαφέρει είναι το μέγεθος τους.  Όπως ήταν αναμενόμενο έχουν τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω τους και όχι μόνο λόγω των εντυπωσιακών τεχνικών χαρακτηριστικών που διαθέτουν, αλλά και των ιδιαίτερα υψηλών τιμών τους.

Όσον αφορά την κάμερα των κινητών, το iPhone XS και το iPhone XS Max φέρουν τις Dual 12MP wide-angle and telephoto cameras. Με τον ευρυγώνιο φακό να έχει f/1.8 και τον τηλεφακό f/2.4, και να διαθέτουν και οι δύο οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Η εταιρεία τονίζει πως αλλαγές ακόμη σημειώνονται και στους αισθητήρες, τους επεξεργαστές και τους αλγορίθμους τής κάμερας. Ωστόσο το οπτικό zoom όπως και στα προηγούμενα να μοντέλα φτάνει μέχρι 2x.

Στην εμπρόσθια κάμερα υπάρχει ένας φακός 7MP με f/2.2 με δυνατότητα καταγραφής βίντεο FullHD στα 60fps.

 

 

Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι η αναβάθμιση που έχει γίνει στο Portrait mode. Ο χρήστης πλέον θα μπορεί να τραβήξει τη φωτογραφία και στη συνέχεια να αλλάξει το πόσο θολό επιθυμεί να είναι το φόντο, αλλάζοντας την τιμή του διαφράγματος. Με αυτήν την αναβάθμιση η Apple στοχεύει στην απλότητα της λειτουργίας της κάμερας, αλλά και στο να δίνει παραπάνω δυνατότητες σε κάποιον που ασχολείται περισσότερο με τη φωτογραφία.

Επίσης, για το Portrait mode υπάρχει το Portrait Lighting, δηλαδή πέντε εφέ φωτισμού τα οποία είναι Natural, Studio, Contour, Stage και Stage Mono.

 

 

Μία ακομη νέα λειτουργία που επιτυγχάνεται χάρις τον αλγόριθμο είναι το smart HDR με την οποία μέσα σε μία φωτογραφία θα υπάρχουν περισσότερα highlights και shadows.

Όσον αφορά την καταγραφή του βίντεο μπορεί να βγάλει μέχρι και στα 60fps, καθώς υποστηρίζει και τον οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και στερεοφωνικό ήχο. Φυσικά υπάρχει λειτουργία slow motion video, με την ονομασία slo-mo video, όπου μπορεί να καταγράψει FullHD στα 240fps.

 

 

Τα δύο αυτά κινητά σχεδιαστικά δεν διαφέρουν με τον προκάτοχό τους iPhone X καθώς υπάρχει η bezel less σχεδίαση με το notch στο πάνω μέρος της οθόνης όπου βρίσκεται και το Face ID. H οθόνη είναι μια OLED Multi‑Touch Super Retina HD και το μέγεθος της είναι 5.8'' στο iPhone XS και 6.5'' στο iPhone XS Max. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως διαθέτει HDR10, το οποίο είναι διαθέσιμο κατά την προβολή ταινιών.

Ο επεξεργαστής είναι ο νέος Α12 Bionic και αξίζει να σημειωθεί πως οι κατασκευαστές υποστηρίζουν πως είναι ο πιο ισχυρός επεξεργαστής που υπάρχει αυτήν την στιγμή σε κινητό. Επίσης, φέρουν πιστοποίηση IP68 που τα κάνει αδιάβροχα μέχρι και 2 μέτρα βάθος για 30 λεπτά. Η μπαταρία διαρκεί μισή ώρα περισσότερο από το προηγούμενο μοντέλο για το iPhone XS και 1.5 ώρα παραπάνω για το iPhone XS Max.

Θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά σε τρία χρώματα (μαύρο, χρυσό και ασημί) και οι τιμές τους θα είναι οι εξής:
 

iPhone XS

  • 64GB στα 1229€
  • 256GB στα 1429€
  • 512GB στα 1679€

 

iPhone XS Max     

  • 64GB στα 1339€
  • 256GB στα 1429€
  • 512GB στα 1789€

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας.