Ο Έλληνας φωτογράφος ράλλυ Νίκος Κατίκης κέρδισε το βραβείο της καλύτερης φωτογραφίας για την αγωνιστική σεζόν του 2020 στο WRC, συγκεντρώνοντας το 22,9% των ψήφων του κοινού ανάμεσα σε 10, επίσης εντυπωσιακές, φωτογραφίες. 

Η νικητήρια φωτογραφία τραβήχτηκε στην τελευταία ειδική διαδρομή του Ράλλυ Μεξικού και θα λέγαμε ότι τα έχει όλα. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο των Teemu Suninen και Jarmo Lehtinen εκτός αγωνιστικής γραμμής, το ελικόπτερο, η σημαία του Μεξικού και ένας έφιππος ντόπιος θεατής συνθέτουν το κάδρο της καλύτερης φωτογραφίας του WRC για το 2020.

 

 

Σε δηλώσεις του στο περιοδικό 4τροχοί, ο Νίκος Κατίκης δήλωσε ότι "αυτή η φωτογραφία είναι περισσότερο αποτέλεσμα του "στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, παρά καθαρή επιδεξιότητα. Προσπάθησα να βάλω όλους τους πρωταγωνιστές στο ίδιο πλάνο, προφανώς το αυτοκίνητο, το άλογο και τη σημαία. Το ελικόπτερο ήταν κάτι επιπλέον που έκανε την εικόνα πιο ενδιαφέρουσα, όπως και ο τρόπος που ο οδηγός "χάνει την αγωνιστική γραμμή", δίνοντας μεγαλύτερη αίσθηση δράσης στην εικόνα". Παράλληλα, μιλώντας στην επίσημη σελίδα του WRC, ο Νίκος Κατίκης ευχαρίστησε όλους τους φιλάθλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τις ψήφους τους, ενώ σημείωσε ότι "και οι δέκα τελικές φωτογραφίες θα μπορούσαν να κερδίσουν στην ψηφοφορία"

Περισσότερη δουλειά του Νίκου Κατίκη μπορείτε να δείτε στην σελίδα του στο Facebook και στο Instagram.

Για την ιστορία, τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία κατέλαβε ο Thomas Fenetre με την φωτογραφία του από το Ράλλυ του Μόντε-Κάρλο και στην τρίτη θέση ο Bastien Baudin με την φωτογραφία του στο Ράλλυ Τουρκίας. Μπορείτε επίσης να δείτε τις δέκα τελικές φωτογραφίες στη σελίδα της ψηφοφορίας

 

 

Πηγές: WRC.com, 4τροχοί