Όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο, ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μοναδικές εικόνες, με αθλητές να παλεύουν για τη νίκη ή να φορτίζονται συναισθηματικά.

"Υπεύθυνοι" για την αποτύπωση τέτοιων στιγμών είναι οι φωτογράφοι και οι εικονολήπτες αθλημάτων, οι οποίοι συνήθως είναι αθέατοι, έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

 Τι συμβαίνει όμως όταν ο εικονολήπτης που καλύπτει το αθλητικό γεγονός όχι μόνο "κλέβει" την παράσταση αλλά παράλληλα συναγωνίζεται τους αθλητές;

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε έναν φοιτητή σε πανεπιστήμιο της Κίνας, ο οποίος κλήθηκε να καλύψει έναν αγώνα δρόμου 100 μέτρων, αλλά παράλληλα είπε να συμμετέχει και εκείνος στην κούρσα

 

 

Φορτωμένος με εξοπλισμό συνολικού βάρους 4 κιλών και ντυμένος με "πολιτικά" ρούχα και όχι με αθλητικά, ο εικονολήπτης ξεκίνησε από όρθια στάση τον αγώνα λίγα μέτρα παρακάτω από τους αθλητές, στην εξωτερική διαδρομή. 

Κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει την αρχική του απόσταση από τους αθλητές αλλά και να τερματίσει πρώτος στην κούρσα.

Η συγκεκριμένη σκηνή θύμισε αρκετά την κωμική διαφήμιση ενεργειακού ποτού, όπου ο κάμεραμαν τερματίζει πρώτος σε αγώνα δρόμου Ολυμπιακών Αγώνων, με μία ιδιαίτερα ογκώδη κάμερα στον ώμο του.