Update: το άρθρο ενημερώθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2020.


Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο Έλληνας φωτορεπόρτερ που κατάφερε να απαθανατίσει την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο, μας μίλησε για τα ιστορικά καρέ από τα δραματικά γεγονότα της νύχτας της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Χάρις στο δικό του θάρρος, υπάρχουν φωτογραφίες-ντοκουμέντα που έχουν μείνει στην ιστορία, αφού είναι αδιάψευστος μάρτυρας των γεγονότων αυτών. 

Σε αυτό το Phototalk, ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας δεν μας μίλησε μόνο για την νύχτα του Πολυτεχνείου, αλλά και για όλη την 40ετή πορεία του στο φωτορεπορτάζ!

 

Δείτε την συνέντευξη:

 

Το 2018 σας είχαμε υποσχθεί πως του χρόνου ίδια εποχή, θα κάναμε ένα δικό μας αφιέρωμα-συνέντευξη στον Αριστοτέλη Σαρρηκώστα και στις μοναδικές ιστορίες που έχει να διηγηθεί! Ένα χρόνο μετά λοιπόν δημοσιεύσαμε ένα από τα αγαπημένα μας Phototalks. Τεράστια η τιμή και η χαρά μας για αυτή την συνέντευξη. 

Στην περιγραφή του βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube μπορείτε να βρείτε τα σχετικά timestamps για να περιηγηθείτε πιο εύκολα στο περιεχόμενο της συνέντευξης.

 

Αριστοτέλης Σαρρηκώστας

Αριστοτέλης Σαρρηκώστας

Αριστοτέλης Σαρρηκώστας

 

Το βιβλίο του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Με τίτλο "«ΖΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ» - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ" κυκλοφορεί το 2ο βιβλίο του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, από τις εκδόσεις Μένανδρος.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ένα μικρό δείγμα εικόνων μιας επαγγελματικής πορείας με βάθος 40 και πλέον ετών. Πόλεμοι, πολιτικές ανακατατάξεις, βασιλεία, χούντα, προσωπικότητες της πολιτικής που έμειναν στην ιστορία, καλλιτεχνικές και αθλητικές προσωπικότητες, αθλητικά γεγονότα, ελεύθερο ρεπορτάζ, τρομοκρατία καταγράφονται μέσα από τις 360 σελίδες του.