Η εταιρεία εξοπλισμού βίντεο Edelkrone παρουσίασε το Tripod X, το πρώτο πλήρως μηχανοκίνητο τρίποδο στον κόσμο. Η κλασική σχεδίαση με τα τρία πόδια αναβαθμίζεται με τρεις κινητήρες υψηλής ροπής και ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου.

Αυτό περιλαμβάνει γυροσκοπικές κινήσεις αυτόματης οριζοντίωσης, προσχεδιασμένες ή τηλεκατευθυνόμενες κινήσεις και συγχρονισμό με πρόσθετα προϊόντα που κατασκευάζονται από Edelkrone, όπως μηχανοκίνητες κεφαλές κτλ.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, επιτρέπουν στους δημιουργούς να πραγματοποιούν πιο δημιουργικές και σταθερές λήψεις.

 

 

Το Tripod X, με βάρος 9 κιλά, διαθέτει αναδιπλούμενο ύψος 71 cm, καθιστώντας το ταυτόχρονα φορητό και βολικό για διάφορα περιβάλλοντα. Όπως αναφέρει η edelkrone:

«Η χρήση σε εσωτερικούς χώρους προτείνεται ιδιαίτερα. Είναι επίσης δυνατή η χρήση σε εξωτερικούς χώρους με ήπιο κλίμα. Θα πρέπει όμως να αποφεύγονται αμμώδη περιβάλλοντα, όπως παραλίες ή έρημοι. Δεν είναι αδιάβροχο και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στη βροχή ή σε υγρές επιφάνειες».

Η συσκευή τροφοδοτείται από μια μπαταρία 12V 3,0Ah, η οποία, με μία μόνο φόρτιση, επιτρέπει έναν εντυπωσιακό μέσο όρο 300 προσαρμογών. Αυτή η δυνατότητα εξασφαλίζει αξιοπιστία μεγάλης διάρκειας, απαραίτητη για πολυάσχολα προγράμματα λήψεων.

 

 

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Tripod X είναι η αυτοεπιπεδούμενη ικανότητα του. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το τρίποδο μπορεί να προσαρμοστεί σε ανώμαλες επιφάνειες, διατηρώντας μια τέλεια επίπεδη ρύθμιση. Αυτή η λειτουργία, που τροφοδοτείται από έξυπνους αισθητήρες, εξαλείφει την ανάγκη για χειροκίνητη παρέμβαση, διασφαλίζοντας ότι η κάμερά σας παραμένει σταθερή και σωστά τοποθετημένη.

Το τρίποδο λειτουργεί άψογα και με την εφαρμογή Edelkrone, διαθέσιμη τόσο για συσκευές iOS όσο και για Android, προσφέροντας βελτιωμένο έλεγχο στις δυνατότητες του τρίποδου.

Το Edelkrone Tripod X είναι διαθέσιμο στην τιμή των 2.599 δολαρίων, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα, όπου θα βρείτε και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

 

 

Πως το βλέπετε; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!