Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της φωτογραφίας είναι η δημιουργικότητα. Το να γνωρίζεις απ' έξω όλο το εγχειρίδιο της φωτογραφικής μηχανής σου και να ξέρεις όλους τους κανόνες τής φωτογραφίας νεράκι, δεν είναι αρκετό για να σε διαφοροποιήσει από τους υπόλοιπους. Αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις είναι η δημιουργικότητα, δίνοντάς σου ένα στυλ και μια προσωπικότητα.

Πριν από μερικές μέρες, ο Πάνος, νέο μέλος στην ομάδα του Photo Contest και εξαιρετικός φωτογράφος πορτραίτου, έγραψε ένα άρθρο σχετικά με την φωτογράφηση μέσα από ένα πρίσμα. Όποιος το διάβασε μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να είσαι δημιουργικός και να έχεις όρεξη να κάνεις κάτι το διαφορετικό. Έχοντας, λοιπόν, σαν πρότυπο τη δουλεία του Πάνου αποφάσισα να βρω έναν ευκολότερο τρόπο που να παράγει παρόμοια αποτελέσματα.

 

 

Το μυστικό είναι ένα αντικείμενο που όλοι μας έχουμε πάνω μας ανά πάσα στιγμή και πολλοί μάλιστα, ίσως, να το χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή για να διαβάσουν αυτό το άρθρο! Αναφέρομαι, φυσικά, στο κινητό!

Προσθέστε την οθόνη του κινητού μπροστά από τον φακό και προσπαθήστε να δημιουργήσετε το κατάλληλο κάδρο που επιθυμείτε. Ανάλογα με την κλίση που θα δώσετε στο κινητό θα έχει και την αντίστοιχη αντανάκλαση με το περιεχόμενο στο όποιο βρίσκεστε. Αν είσαστε έξω και προσθέσετε το κινητό πλάγια του φακού, θα δημιουργήσει όμορφες αντανακλάσεις και παραμορφώσεις από τις γύρω πολυκατοικίες και τα δέντρα που θα σας εντυπωσιάσουν.

 

 

Εν κατακλείδι, ένας φωτογράφος πρέπει να είναι ανοιχτός σε προκλήσεις και να δοκιμάζει συνεχώς νέες τεχνικές. Να είναι δημιουργικός και να μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις καταστάσεις. Περιμένουμε να δούμε εικόνες με την δική σας "υπογραφή".

Φωτογραφίες: Γιώργος Καρατζόγλου
Μοντέλο: Χαριτίνη , Βίκη