Το σημαντικότερο κομμάτι στον εξοπλισμό ενός φωτογράφου ή βιντεογράφου είναι (ίσως) ο φακός. Ένα καλό "κρύσταλλο" μπορεί να βελτιώσει τις φωτογραφίες μας και να μας ανεβάσει ένα επίπεδο παραπάνω. Τί αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει, όμως, όταν συνδυαστεί μια κορυφαία βιντεοκάμερα κι ένας πολύ φθηνός φακός;

Ποιό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται μία κορυφαία βιντεοκάμερα της Red με τον φθηνότερο φακό που παράγει η Yongnuo;

Ο Gene Nagata χρησιμοποίησε τον δημοφιλέστατο φακό 50mm f/1.8 της Yongnuo ο οποίος κοστίζει μόλις 72 ευρώ, πάνω στην Scarlet-W RED Dragon 5K των 10.000 ευρώ! Προς ενημέρωσή σας, ο 50άρης αυτός αποτελεί αντίγραφο του αντίστοιχου 50άρη της Canon, με σχεδόν ίδιο σχεδιασμό, αλλά στη μισή τιμή.

Δείτε το αποτέλεσμα στο παρακάτω βίντεο, με τον Nagata να χρησιμοποιεί τον φακό σε διάφορες συνθήκες φωτισμού και σε αρκετά έντονες κινήσεις.

 

 

Όπως λέει ο Nagata, ο συγκεκριμένος φακός προφανώς και δεν μπορεί να συγκριθεί με τους "καθαρόαιμους" κινηματογραφικούς φακούς. Για 72 ευρώ, όμως, έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Το σημαντικό μειονέκτημά του είναι η μικρή διαδρομή του δαχτυλίου της εστίασης, πράγμα σημαντικό για το βίντεο.

 

Ας δούμε και μερικά frames από το βίντεο:

 

 

Πηγή: DIYP