Όταν χρησιμοποιείς τον εξοπλισμό σου σε ένα από τα πιο κρύα μέρη στον πλανήτη, έρχεσαι αντιμέτωπος με προκλήσεις τις οποίες οι περισσότεροι φωτογράφοι δεν έχουν. Μεγαλύτερη πρόκληση, η θερμοκρασία..

Ο Athony Powell είναι ο δημιουργός της πολυβραβευμένης ταινίας Antarctica: A Year On Ice, που προβλήθηκε παγκοσμίως σε πολλά κανάλια, ανάμεσα τους και στην παραγωγή τού BBC, Frozen Planet.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Athony μοιράζεται μερικές από τις γνώσεις που απέκτησε κατά τη διάρκεια των πολλών ετών δουλειάς του στην Ανταρκτική.

 

 

Ως φωτογράφος και βιντεογράφος στην Ανταρκτική έχεις να αντιμετωπίσεις, αρχικά, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με μέσο όρο που κυμαίνεται στους -57 βαθμούς Κελσίου!

Με αυτές τις θερμοκρασίες είναι σχετικά εύκολο να παγώσει ένα "κοινό", πλαστικό καλώδιο και να κοπεί!

 

 

Ακόμα και η υγρή ουσία που βοηθά το κλείστρο της μηχανής να ανοιγοκλείνει χωρίς να υπάρχουν κραδασμοί, αρχίζει να στερεοποιείται, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος ζωής του κλείστρου. 

Για τον λόγο αυτό ο Anthony χρησιμοποιεί φυσικό ελαστικό και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία δεν αλλοιώνονται στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ενδιαφέρουσα είναι επίσης και η αυτοσχέδια κατασκευή, προκειμένου οι μπαταρίες να μην χάνουν την απόδοσή τους.

Όπως εξηγεί ο Anthony, στις χαμηλές θερμοκρασίες τα volts των μπαταριών "πέφτουν" με αποτέλεσμα οι μηχανές να τις "διαβάζουν" σαν άδειες.

 

 

Τη λύση στο πρόβλημα έδωσε μία μπαταρία των 12V, προσαρμοσμένη στην μπαταρία της μηχανής με τον κατάλληλο DC-to-DC αντάπτορα. Με τον τρόπο αυτό, ακόμα και αν τα volts "πέσουν", οι μπαταρίες θα κρατούν σταθερά τα 7.5V, τα οποία χρειάζεται η μηχανή του για να λειτουργεί.

Περισσότερα για τη δουλειά του Athnony Powel θα βρείτε στην ιστοσελίδα και στο Vimeo κανάλι του.

Πηγή: PetaPixel