Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου επισκεφθήκαμε τα γραφεία του Associated Press στο κέντρο της Αθήνας και κάναμε Phototalk με τον Θανάση Σταυράκη!

Ο Θανάσης Σταυράκης είναι Chief Photographer του AP σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Σκόπια. Μας μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία του στο αθλητικό, κοινωνικό και πολιτικό ρεπορτάζ, αλλά και για το σεμινάριο δρόμου και φωτοειδησεογραφίας που ετοιμάζει σε συνεργασία με το περιοδικό Photonet!

Επισκεφθήκαμε τα γραφεία του AP και διαπιστώσαμε στην πράξη πώς λειτουργεί ένα διεθνές πρακτορείο ειδήσεων. Δείτε το νέο επεισόδιο Phototalk που ετοιμάσαμε για εσάς.

 

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο μπορείτε να βρείτε στην σχετική σελίδα του σεμιναρίου στο www.nexusmedia.gr!

 

Ο Θανάσης Σταυράκης γεννήθηκε στη Στοκχόλμη το 1973 και εργάζεται ως φωτορεπόρτερ από τον Αύγουστο του 1992. Μέχρι το 1997 εργάστηκε για ελληνικά πρακτορεία φωτογραφιών στην Αθήνα, καλύπτοντας εγχώριες και διεθνείς ειδήσεις, ιστορίες, αθλητικά γεγονότα και ταξιδεύοντας ως ανταποκριτής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάστηκε για την καθημερινή εφημερίδα Έθνος από το 1997 έως το 1999, καλύπτοντας σημαντικά γεγονότα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργάστηκε επίσης, ως freelancer, με το εβδομαδιαίο περιοδικό Έψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας μεταξύ 1999-2001. Την ίδια περίοδο άρχισε να εργάζεται και για το Associated Press στην Αθήνα ως φωτογράφος ειδήσεων. Από τον Ιανουάριο του 2007 έως το 2010, συνεργάστηκε με το περιοδικό Ταχυδρόμος της εφημερίδας Τα Νέα.

 

 

Τα τελευταία 16 χρόνια για τις ανάγκες του Associated Press κάλυψε δεκάδες σημαντικές κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, Formula 1, ταραχές και συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη). Από το 2008 καταγράφει φωτοειδησεογραφικά την οικονομική και προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

 

 

Αν σας άρεσε το βίντεο μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube για να ενημερώνεστε για νέα βίντεο. Φυσικά μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στα υπόλοιπα Phototalks στην σχετική playlist.