Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Αφήνοντας πίσω μας τους καλοκαιρινούς μήνες, ζητήσαμε από εσάς να μας στείλετε τις καλύτερες υποβρύχιες λήψεις σας! Το θέμα ήταν απαιτητικό και, σίγουρα, δεν έχουν όλοι οι φωτογράφοι τη δυνατότητα και τον εξοπλισμό για να τραβήξουν φωτογραφίες μέσα στο νέρο. Έτσι, ο διαγωνισμός με θέμα "Underwater" συγκέντρωσε σχεδόν 200 συμμετοχές, από τις οποίες ξεχωρίσαμε και βραβεύσαμε τις καλύτερες.

 

Ο χορηγός

Χορηγός στον διαγωνισμό αυτόν ήταν η Nexus Publications και το περιοδικό Photonet, το οποίο στήριξε, προώθησε και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού, καθώς και του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. Επιπρόσθετα κέρδισαν από ένα συλλεκτικό T-shirt από τη σειρά έξι αποκλειστικών σχεδίων της Nexus.

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς υπό τη χορηγία τής Nexus Publications οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 212 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

 

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό. Πατώντας στα ονόματα του κάθε φωτογράφου στα credits, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ των νικητών, να τους ακολουθήσετε και να βλέπετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό τους. Απολαύστε τις καλύτερες υποβρύχιες λήψεις!

 

1η θέση - Μιχάλης Πατάκος

"Αξιοποιώντας στο έπακρο ένα dome, ο φωτογράφος κατάφερε να καταγράψει το συγκεκριμένο στιγμιότυπο, χωρίζοντάς το σε δύο μέρη. Την υποβρύχια αλλά και την "κανονική" πλευρά του. Το κάδρο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ευρηματικό αφηγηματικό ύφος, ενώ παράλληλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι απολύτως άρτια. Η έκθεση στον ουρανό, το φως αλλά και το χρώμα του βυθού είναι ισορροπημένα, δίνοντας έτσι τον κατάλληλο χώρο στο μάτι του θεατή να εξερευνήσει κάθε γωνία του."

 

2η θέση - Γιάννης Ηλιόπουλος

"Μία ιδιαίτερη fisheye λήψη, πιθανόν από κάποια υποβρύχια action camera, έδωσε τη δυνατότητα  στον φωτογράφο να απαθανατίσει αυτό το ασυνήθιστο στιγμιότυπο: μία αρκετά καλά φωτισμένη τσούχτρα σε πρώτο πλάνο, με τα εντυπωσιακά πλοκάμια της, την ώρα που μία κολυμβήτρια την πλησιάζει. Ένα σκηνικό που σίγουρα δεν συναντάς σε κάθε σου μακροβούτι!"

 

3η θέση - Βασίλειος Πολίτης

"Με το βαθύ μπλε χρώμα να κυριαρχεί, ο φωτογράφος δημιούργησε μία πολύ ενδιαφέρουσα λήψη. Παρότι βρίσκονται μερικά μέτρα κάτω από το νερό, τα μοντέλα με τη στάση τους αλλά και οι ακτίνες του ηλίου, δημιουργούν ένα πάρα πολύ αρμονικό σύνολο."

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχώρισαν από τον διαγωνισμό και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό μαζί με τους 3 μεγάλους νικητές!

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Foteini Zaglara

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Paraskevi Chrys

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Γιάννης Ηλιόπουλος

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Milton Louiz

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Anna Fotoglou

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήση Giannis Graidis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Alexan Dros

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Diamantis Matthelis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Helion Stelion

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Χάρης Αργυρόπουλος

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Ηλίας Παπαδόπουλος

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Βασιλική Θεοφίλη

 

Ακολουθήστε τους φωτογράφους που σας αρέσουν και ενημερωθείτε για τους ενεργούς διαγωνισμούς στην σελίδα των διαγωνισμών!