Ένα μήνα μετά την παρουσίαση της νέας Nikon Z7, έρχεται στο φως τής δημοσιότητας μία "εκδοχή" για ακριβά γούστα...

Πρόκειται για μία εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής Nikon Z7, 24άρων καρατίων, "ντυμένη" με "soft albino" υλικό από τα εργαστήρια της γαλλικής εταιρείας πολυτελών ειδών Louis Vuitton. Η παραγωγή τής συγκεκριμένης έκδοσης περιορίζεται στα μόλις 7 κομμάτια (!), μαζί με τον 24-70mm F/4S, με την τιμή να ανέρχεται στα.. 7 εκατομμύρια !

 

 

Ο σχεδιαστής της πανάκριβης Z7 είναι ο φωτογράφος Boonlert Rojanaboworn, υπεύθυνος του τμήματος της Nikon στην Ταϊλάνδη.

Στο σημείο αυτό βέβαια καλό είναι να ξέρετε πως... το σχέδιο πρόκειται για φάρσα! Μία φάρσα τού Boonlert την οποία δημοσίευσε το Nikon Rumors και φυσικά προκάλεσε "πανικό".

 

Ίσως μία τέτοια έκδοση μας φαίνεται "ακραία", έστω και ως αστείο. Υπήρξαν όμως στην πραγματικότητα και στις αγορές τέτοιες εκδόσεις μηχανών από τη Nikon. Ας τις δούμε 

 

Nikon FA 24K Gold Plated, 1984

 

 

H Nikon παράγει 2.000 εκδόσεις της Nikon FA 24άρων καρατίων με επένδυση από δέρμα σαύρας.

 

 

 

Συνοδευόταν από έναν φακό AI Nikkor 50mm f/1.4, επίσης με χρυσές λεπτομέρειες, και κόστιζε 500.000 Γιέν, περίπου 4.000 ευρώ.

 

Nikon Df 24K Gold Lux Kit by Brikk, 2014

 

 

Η εταιρία Brikk, γνωστή για την παραγωγή χρυσών εκδόσεων επώνυμων προιόντων, "έντυσε" με 24 καράτια και καθαρό δέρμα την Nikon Df με τον φακό 14-24mm f/2.8.

 

 

Η παραγωγή περιορίστηκε στα 77 κομμάτια, το πακέτο περιελάμβανε, εκτός από τη μηχανή μία θήκη, επίσης 24άρων καρατίων και η τιμή ανερχόταν στο ποσό των 41.395 δολαρίων.

 

 

Nikon Df Gold-adorned, 2014

 

 

Δύο μήνες μετά την έκδοση της Brikk με την ολόχρυση Df, η Nikon παράγει 1600 κομμάτια με λεπτομέρειες χρυσού στην Df και την τιμή στα 2.700 δολάρια.

 

 

Όπως καταλαβαίνουμε πρόκειται για εκδόσεις που απευθύνονται κυρίως σε συλλέκτες και αρκετά ακριβά γούστα...

 

Θα αγοράζατε μία τέτοια μηχανή αν είχατε την ευκαιρία;

Και αν ναι, θα την χρησιμοποιούσατε ή θα την είχατε για "χάζι";

 

Πηγή: PetaPixel