Η Nexus Publications και το περιοδικό Photonet διοργανώνουν μια σειρά φωτογραφικών σεμιναρίων. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο και θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Nexus Publications ΑΕ και τα workshop στο Studio Kukos.

Το κόστος συμμετοχής θα είναι 25€ και αν επιλεχθούν δύο ή περισσότερα σεμινάρια υπάρχει 15% έκπτωση και δώρο το bookazine Drones. Μετά το τέλος των σεμιναρίων και των workshop θα δοθεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Τα σεμινάρια είναι τα εξής:

1) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: PHOTO BASICS – TA BAΣΙΚΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ!

Εάν σου αρέσει η φωτογραφία, θα ήθελες να ασχοληθείς με αυτή ή ασχολείσαι ήδη, αλλά σε μπερδεύουν τα ISO, η ταχύτητα κλείστρου ή το διάφραγμα, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσένα! Στόχος του είναι να μάθεις όλες τις βασικές ρυθμίσεις της φωτογραφικής σου μηχανής, ανεξάρτητα από τη μάρκα, το είδος ή το μοντέλο της. Επιπρόσθετος σκοπός είναι να κατανοηθεί πλήρως πώς ακριβώς λειτουργεί μία φωτογραφική κάμερα, πώς δημιουργείται μία φωτογραφία αλλά και ποιες ρυθμίσεις πρέπει να επιλεγούν σε κάθε περίσταση.

Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2019 – Ώρα έναρξης: 11πμ – Διάρκεια: 120’

 

2) ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΦΟΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Eνδεικτικά θα παρουσιαστούν: τα έθιμα του Δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων – τα έθιμα των Μωμόγερων στα χωριά της Κοζάνης και των Αράπηδων στα χωριά της Δράμας – η καθημερινή ζωή, τα πανηγύρια και τα τοπία στην Όλυμπο Καρπάθου. Εκτός των τεχνικών πληροφοριών που σχετίζονται με το αμιγώς φωτογραφικό κομμάτι, θα εξηγηθεί αναλυτικά τόσο το τι απαιτεί η προετοιμασία του φωτογράφου πριν την κάλυψη κάθε δρώμενου, όσο και ο ενδεδειγμένος τρόπος δράσης του κατά τη διάρκειά του.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 – Ώρα έναρξης: 6μμ – Διάρκεια: 180’

 

3) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗ: ΠΩΣ EΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ PORTFOLIO

Μέσα από χιλιάδες αρνητικά, φυλαγμένα σε ντοσιέ και κουτιά, και μέσα από εκατοντάδες GigaByte (ή μήπως Tera;) σπαρμένα σε σκληρούς δίσκους, πώς το υλικό σου μπορεί να γίνει ένα μεστό και ενδιαφέρον φωτογραφικό θέμα; Άρθρα περιοδικών, συμμετοχές σε διαγωνισμούς, ανταπόκριση σε open calls για εκθέσεις και φεστιβάλ, όλα απαιτούν μια αυστηρή ματιά σε φωτογραφίες που την ώρα του κλικ έμοιαζαν πολύ καλές (τουλάχιστον!).

Μέσα από μια μακρά εμπειρία σε περιοδικά, τεχνικά άρθρα και τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση φωτογραφικών φεστιβάλ (Athens Photo World, MedPhoto) με διεθνούς αναγνώρισης συμμετέχοντες, η εισηγήτρια θα εξηγήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κατηγοριοποιείς τις φωτογραφίες σου: τι αφαιρείται, πώς ανακατανέμεται και τελικά τι επιλέγεται να παρουσιαστεί ως μια ολοκληρωμένη φωτογραφική πρόταση, ανάλογα με τους αποδέκτες κάθε φορά. Ταυτόχρονα θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για το πώς φτιάχνεται το (πάντα απαραίτητο) υποστηρικτικό κείμενο που αναδεικνύει το σκοπό και το νόημα της εικόνας.

Πoλύ σημαντικό: Μπορείς να πάρεις μαζί σου κι ένα portfolio με 30 εικόνες, ώστε να έχεις την ευκαιρία μιας επιτόπου «άσκησης» επιλογής (editing).

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 – Ώρα έναρξης: 6μμ – Διάρκεια: 120’

 

4) ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΟΡΤΡΕΤΟΥ ΣΕ STUDIO

Ο εξαιρετικά έμπειρος δημιουργός και δάσκαλος φωτογραφίας θα μεταφέρει, για άλλη μια φορά, τη γνώση του σε αυτόν τον εξαιρετικά απαιτητικό τομέα. Κατά τη διάρκεια και των δύο workshop που έχει σχεδιάσει, θα υλοποιήσει σχετικές λήψεις, επεξηγώντας βήμα-βήμα τη διαδικασία και αποκαλύπτοντας  όλα τα σχετικά μυστικά, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 – Ώρα έναρξης: 6μμ – Διάρκεια: 180’
Χώρος: Studio Κoukos, Κώστα Βάρναλη 56, Χαλάνδρι. Τηλέφωνα: 2104819006 – 6940133104

 

5) ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΛΕΓΚΟΣ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ

Σε αυτό το πρωτότυπο τρίωρο σεμινάριο με το Βαγγέλη Δελέγκο, επιχειρούμε, μέσα από μία διαδραστική ζωντανή συνομιλία με το κοινό, να δώσουμε απάντηση σε όλα όσα «ταλαιπωρούν» το φωτογράφο κάθε πιθανής βαθμίδας εμπειρίας: από τον «ολόφρεσκο» ερασιτέχνη ή τον ενθουσιώδη λήπτη εικόνων, με χρόνια εμπειρίας, μέχρι και τον επαγγελματία που επιθυμεί να αποσαφηνίσει τεχνικά ή θεωρητικά ζητήματα με μια χρήσιμη και ωφέλιμη, εκ του σύνεγγυς, επικοινωνία. Έχεις λοιπόν ερωτήσεις σχετικά με τον εξοπλισμό σου; Θέλεις να ασχοληθείς με κάποιο συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας και αναζητάς μια πραγματική συμβουλή από έναν επαγγελματία με 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό; Υπάρχει κάποια φωτογραφική τεχνική που σε δυσκολεύει; Αναζητάς ξανά την έμπνευση, μετά από μια περίοδο δημιουργικής στασιμότητας; Ψάχνεις μιαν έγκυρη γνώμη για την επόμενη αγορά σου; Θέλεις να ανιχνεύσεις τα δυνατά και αδύναμα σημεία στον τρόπο που φωτογραφίζεις; Δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή και έλα γεμάτος (-η) απορίες!

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 – Ώρα έναρξης: 6μμ – Διάρκεια: 180’

 

6) ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ STILL LIFE ΣΕ STUDIO

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 – Ώρα έναρξης: 6μμ – Διάρκεια: 180’
Xώρος: Studio Κoukos, Κώστα Βάρναλη 56, Χαλάνδρι. Tηλέφωνα: 2104819006 – 6940133104

 

7) ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΑΒΡΙΛΟΣ: ΛΗΨΕΙΣ ΜΕ DRONE ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πώς οι λήψεις από ψηλά μπορούν να προσδώσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση στις εικόνες σου;
Τα τελευταία χρόνια με τη χρήση drones είμαστε σε θέση να φωτογραφίζουμε τοπία από μια γωνία που δεν είναι τόσο γνώριμη στο μάτι όσο αντίστοιχα η κλασική οπτική που κατέχουμε φωτογραφίζοντας από το έδαφος και από το δικό μας ύψος.

Αυτή η νέα τεχνολογία και ευρύτερη φιλοσοφία απαθανάτισης του κόσμου μας, αποτελεί καινούριο πεδίο ασχολίας και πειραματισμού, τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους ερασιτέχνες της φωτογραφίας, με διαρκώς νέες εξελισσόμενες δυνατότητες, οι οποίες φυσικά συνοδεύονται και από τους ανάλογους νέους κανόνες χρήσης και ασφαλείας.

Έλα να δούμε μαζί σε αυτό το σεμινάριο τεχνικές, tricks and tips, καθώς και αρκετά παραδείγματα για τη φωτογράφιση τοπίου και ταξιδιωτικής φωτογραφίας με drone. Φυσικά θα έχεις και απαντήσεις στις όποιες απορίες σου!  Το σεμινάριο απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα χρηστών: από αρχάριους, χωρίς προηγούμενη εμπειρία με drone, μέχρι και επαγγελματίες φωτογράφους!

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 – Ώρα έναρξης: 6μμ – Διάρκεια: 180’

 

8) ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΩΤΟΣ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Θα γνωρίσεις το κορυφαίο Skylum Luminar, που αναδείχτηκε ως EISA PHOTO SOFTWARE 2019-2020: θα γίνει αναλυτική παρουσίαση τόσο του UI όσο και των εργαλείων του προγράμματος (που θυμίζουν το Lightroom). Παράλληλα, θα γνωρίσεις τα έξυπνα εργαλεία του, τα οποία, με τη βοήθεια της τεχνολογίας ΑΙ, μπορούν, με δύο μόνο κλικ, να επιταχύνουν εντυπωσιακά το καθημερινό σου workflow. Επιπρόσθετα, θα αναλυθεί το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το Luminar παράλληλα με τα άλλα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας που ήδη χρησιμοποιείς!

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 – Ώρα έναρξης: 6μμ – Διάρκεια: 120’

 

9) ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΩΤΟΣ: TO CINEMAGRAPH ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ

Αναζητάς νέους τρόπους για να αναζωπυρώσεις τη δημιουργικότητά σου; Τότε ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το cinemagraph! Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιαστεί συνοπτικά η ιστορία του μέσου, θα αναλυθεί ο τρόπος δημιουργίας του και θα εξηγηθούν οι πρακτικές εφαρμογές που μπορεί να έχει τόσο στη διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών όσο και στην κάλυψη μυστηρίων. Δώσε νέα διάσταση στη δουλειά σου και απογείωσε την παρουσίαση των μυστηρίων που καλύπτεις, ξεχωρίζοντας θεαματικά από τον ανταγωνισμό σου!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 – Ώρα έναρξης: 6μμ – Διάρκεια: 120’

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του περιοδικού Photonet.