Το Plotagraph είναι ένα νέο app για iPhone και iPad το οποίο μας βοηθάει να προσθέσουμε animation σε φωτογραφίες. Η συγκεκριμένη εφαρμογή υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό διαθέσιμη για υπολογιστή, αλλά το κόστος της είναι αρκετά υψηλό. Στο άμεσο μέλλον, πάντως, αναμένεται και η αντίστοιχη έκδοση για android συσκευές. 

Πάρτε μία ιδέα από τις δυνατότητες της εφαρμογής και πάμε να δούμε βήμα-βήμα πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε "κινούμενες εικόνες" σαν αυτές!

 

Video & animated photos by Michael Patakos Photography

 

Πώς δουλεύει το Plotagraph;

Αρχικά, πρέπει να επιλέξουμε τη "σωστή" φωτογραφία που θα μπορεί να δώσει τη ψευδαίσθηση της κίνησης. Ιδανικές φωτογραφίες είναι αυτές που έχουν στοιχεία τα οποία κινούνται, όπως το νερό και τα σύννεφα!

Μετά την εισαγωγή της εικόνας στο app, ξεκινάμε να δώσουμε την κίνηση προς την κατεύθυνση που θέλουμε, σχηματίζοντας μικρά βελάκια στο αντίστοιχο μέρος της εικόνας όπου θέλουμε να δημιουργηθεί η κίνηση.

 

 

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη βούρτσα, μπορούμε να περάσουμε μια μάσκα πάνω από τα σημεία τα οποία θέλουμε να μην επηρεαστούν από την κίνηση. Υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής σημείων με το εικονίδιο της άγκυρας για πιο λεπτομερή επιλογή. 

 

 

Το επόμενο βήμα είναι το Select, στο οποίο μας δίνεται η δυνατότητα να σβήσουμε ή να διορθώσουμε κάποιο βελάκι κίνησης. Επίσης, μας παρέχεται η δυνατότητα να κάνουμε μαζική επιλογή σε περίπτωση που θέλουμε να διαγράψουμε ή να κάνουμε πολλές αλλαγές ταυτόχρονα. 

 

 

Στο επόμενο στάδιο έχουμε την επιλογή του Speed, το οποίο μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε την ταχύτητα του εφέ.

Τέλος, υπάρχει η -γνωστή σε όλους- επιλογή του crop, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να κροπάρουμε σε ό,τι διαστάσεις θέλουμε την τελική μας εικόνα, έχοντας παράλληλα και τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε default διαστάσεις π.χ. για Instagram ή Facebook cover κλπ. 

 

 

Αφότου έχουμε τελειώσει με όλα αυτά, έχουμε την επιλογή της εξαγωγής του βίντεο, στο οποίο μπορούμε να ρυθμίσουμε τη διάρκεια και την ανάλυση που αυτό θα έχει!

 

 

Το συγκεκριμένο app είναι διαθέσιμο επί πληρωμή στο AppStore και η τιμή του ανέρχεται στα 5,49 €.

Πώς σας φαίνεται; Θα δίνατε το ποσό αυτό για να το αποκτήσετε; Πείτε μας στα σχόλια!