Η εταιρεία εξοπλισμού φωτογραφίας και κινηματογράφου Tilta συνεργάστηκε με τον βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας Claudio Miranda, για να δημιουργήσουν το The X Gift, μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τις γιορτές που γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου με ενα iPhone 15 Pro.

«Το The X Gift περικλείει την ουσία των Χριστουγέννων, αντιπροσωπεύοντας τις έννοιες της έκπληξης και των απεριόριστων δυνατοτήτων. Στόχος είναι να γνωστοποιήσει ότι αυτό το εξαιρετικό δώρο χρησιμεύει ως καθοδηγητικό φως ενθάρρυνσης για άτομα όλων των ηλικιών. Η φιλοδοξία είναι να παρακινήσουμε τους ανθρώπους να απαθανατίσουν κινηματογραφικές στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αρπάζοντας την ομορφιά της ζωής ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος», εξηγεί η εταιρία.

«Πέρα από μια απλή προώθηση των προϊόντων, αυτή η ταινία προσφέρει μια πρόσκληση για να πυροδοτήσει τη δημιουργικότητα, να σκορπίσει χαρά και να καλλιεργήσει μια αίσθηση συντροφικότητας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των γιορτών».

 

 

Η ομάδα παραγωγής χρησιμοποίησε το τελευταίο προϊόν της Tilta, το Khronos Ecosystem, σχεδιασμένο για κινηματογραφιστές που χρησιμοποιούν τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. «Αυτή η τεχνολογία αιχμής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση ολόκληρης της λήψης», εξηγεί η Tilta.

 

 

Τα iPhone 15 Pro και Pro Max ενσωματώνουν πολλές εντυπωσιακές λειτουργίες προσανατολισμένες στον κινηματογράφο, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής με ProRes RAW και καταγραφή απευθείας σε SSD.

«Στις μέρες μας, οι κάμερες είναι τόσο απλές, ενώ όταν ξεκινούσα, είχαμε φιλμ και επεξεργασία. Τώρα, οι άνθρωποι θα μπορούσαν απλώς να σηκώνουν τηλέφωνα και να δημιουργούν εξαιρετικό περιεχόμενο», λέει ο Miranda. Ο Miranda σημειώνει επίσης τη χρησιμότητα της νέας εφαρμογής κάμερας της Blackmagic, η οποία παρέχει τον πλήρη έλεγχο χρώματος και έκθεσης!

 

Πως σας φάνηκε η ταινία μικρού μήκους ; Εάν δεν το γνωρίζατε θα πήγαινε το μυαλό σας ότι γυρίστηκε με ένα κινητό τηλέφωνο ; Γράψτε μας στα σχόλια!