Η Sony παρουσίασε τις Cyber-shot HX99 και HX95, τις μικρότερες compact μηχανές στον κόσμο με φακό που αγγίζει τα 720mm (σε φορμά 35mm)!

Οι δύο νέες μηχανές εξοπλίζονται με τον ίδιο αισθητήρα 1/2.3 inch Exmor CMOS των 18 megapixels και τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή BIONZ X. Το ISO εκτείνεται έως 6.400, υπάρχει η δυνατότητα 10 συνεχόμενων λήψεων, το όριο του buffer κυμαίνεται στις 155 λήψεις, ενώ η ταχύτητα της αυτόματης εστίασης, σύμφωνα με τη Sony, είναι 0.09 δευτερόλεπτα.

Ο φακός που χρησιμοποιούν οι HX99 και HX95 είναι ο Zeiss Vario-Sonnar T* 24-720mm (σε φορμά 35mm). O συγκεκριμένος φακός προσφέρει 30x ζουμ, εφοδιάζεται με το σύστημα σταθεροποίησης Optical SteadyShot technology, και το Zoom Assist, το οποίο επιτρέπει την γρήγορη μετάβαση μεταξύ τηλεφακού και ευρυγώνιων λήψεων. Πιο συγκεκριμένα το Zoom Assist επιτρέπει στον φωτογράφο να "ξεζουμάρει προσωρινά" προκειμένου να δει τη σκηνή του μέσα από ένα πιο ευρυγώνιο κάδρο, ενώσω φωτογραφίζει ως τηλεφακός.

 

 

 

 

Στα χαρακτηριστικά τού βίντεο, και οι δύο μηχανές μπορούν να καταγράψουν σε ποιότητα 4K, ενώ υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής σε ποιότητα HD για slow motion που αγγίζει τα 100 fps.

Η οθόνη και των δύο μοντέλων είναι LCD, η οποία μπορεί να πάρει κλίση έως και 180 μοίρες, ωστόσο η δυνατότητα αφής υποστηρίζεται μόνο στην, ελάχιστα ακριβότερη, HX99.

 

 

 

Σε άλλα χαρακτηριστικά, οι μηχανές διαθέτουν ηλεκτρονικό "pop-up" οφθαλμοσκόπιο OLED Tru-Finder, "pop-up" φλας, σύνδεση μέσω Bluetooth, ενώ υπάρχει δυνατότητα καταγραφής φωτογραφιών σε αρχεία μορφής RAW.

 

 

 

Οι διαφορές των δύο μοντέλων εντοπίζονται κυρίως στην οθόνη αφής που αναφέραμε παραπάνω, καθώς και στο Control Ring της HX99, το οποίο, εν αντιθέσει με την HX95, μπορεί να δεχθεί χειροκίνητες ρυθμίσεις όσο αφορά την εστίαση και το ζουμ.

Ακολουθεί το βίντεο παρουσίασης των νέων HX99 και HX95 από το επίσημο κανάλι της Sony στο YouTube.

 

 

Οι τιμές των Sony Cyber-shot HX99 και HX95 θα είναι στα 520 και 500 ευρώ αντίστοιχα, ενώ η διαθεσιμότητά τους στην αγορά θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.