Μετά τις "σκληρές" SD κάρτες, η Sony ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου "σκληρού" SSD με υψηλές ταχύτητες μεταφοράς. Απευθύνεται σε φωτογράφους, βιντεογράφους, και γενικότερα σε όποιον θέλει να μεταφέρει μεγάλα αρχεία με ασφάλεια και σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Όπως και οι Sony Tough SD cards, οι νέοι Sony Ultra-Tough External SSDs είναι ανθεκτικοί σε σκόνη, νερό ( με δείκτη IP67), πτώσεις από περίπου 2.5 μέτρα ,καθώς και αντοχή σε πίεση και λύγισμα ( πίεση έως 6.000 kgf και λύγισμα έως 2.000 kgf).

 

 

Ο δίσκος είναι κατασκευασμένος από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου με "κυματιστή" επιφάνεια για καλύτερο κράτημα και προστασία από χτυπήματα.

Η θύρα USB Type-C δεν έχει κάποιο καπάκι, ωστόσο είναι αδιάβροχη και ο δίσκος μπορεί να βυθιστεί με ασφάλεια στο νερό έως περίπου 1 μέτρο.

 

 

Στην κυκλοφορία θα τεθούν δύο μοντέλα: το SL-C (ο μικρότερος σε μέγεθος) με ταχύτητες αντιγραφής/μεταφοράς στα 540MB/s, και το SL-M το οποίο θα διαθέτει τεχνολογία NVMe SSD, η οποία προσφέρει ταχύτητες έως και 1000MB/s.

 

 

Οι Sony SL-M και SL-C θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά το καλοκαίρι του 2019, σε εκδόσεις των 500GB, 1TB και 2TB, με τις τιμές να μην είναι ακόμα διαθέσιμες.