Στη σειρά "Photo Stories" αναδεικνύουμε φωτογραφίες Ελλήνων φωτογράφων, ψάχνοντας πάντα την ιστορία πίσω από τις εικόνες! Μέσα από αυτή τη σειρά άρθρων ευελπιστούμε να γνωρίσουμε τους φωτογράφους που παρουσιάζονται, αλλά και να μάθουμε τα μυστικά τους πίσω από αυτές τις εντυπωσιακές λήψεις!

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε μία σειρά fine art φωτογραφιών του Γιάννη Γιάννη, από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Μία απλή βόλτα με την φωτογραφική μηχανή ίσως είναι αρκετή για μία ολόκληρη φωτογραφική σειρά! Πριν το μάθουμε από τον ίδιο, πάμε να τον γνωρίσουμε.

Η παραπάνω φωτογραφία μάλιστα είχα βραβευτεί ως Photo of the day από το hashtag #photocontestgr στο προφίλ μας στο Instagram.

 

 

Ο Γιάννης Γιαννής, είναι απόφοιτος γραφιστικής και ασχολείται με τη φωτογραφία τα τελευταία 7 χρόνια. Το είδος που πειραματίζεται κυρίως είναι η Fine art φωτογραφία χωρίς όμως αυτό να ειναι απόλυτο αφού θέλει να μην μένει στάσιμος και συνεχώς να εξελίσσεται.

 

Ο Γιάννης γράφει για το photocontest.gr:

"Η ιδέα για αυτή τη σειρά με βρήκε, παρά τη βρήκα εγώ. Μία βόλτα στο Αττικό ήταν αρκετή για να πάρω μερικά καρέ και να καταγράψω τα ζώα που είδα εκεί με ένα ιδιαίτερο edit. Το ασπρόμαυρο, ο μινμαλισμός και οι έντονες αντιθέσεις με βοήθησαν να δημιουργήσω ατμοσφαιρικά πορτραίτα ζώων."

 

 

"Για την επεξεργασία αυτών των φωτογραφιών με βοήθησε το Photoshop, ώστε να αποδώσω αυτό το αποτέλεσμα. Κάθε φωτογραφία μού πήρε αρκετό χρόνο στην αποκοπή των ζώων από τις αρχικές λήψεις. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα before & after μίας χαρακτηριστικής λήψης:"

 

 

"Μέσα από αυτές τις λήψεις προσπάθησα να καταγράψω τα συναισθήματα των ζώων και να απαθανατίσω ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από την ζωή τους στο πάρκο. Είτε συμφωνείτε, είτε όχι με την ιδεολογία των ζωολογικών πάρκων (κι εγώ δεν είμαι σίγουρος), φαίνεται πως είναι ένα μέρος που δίνει φωτογραφικές ευκαιρίες και φυσικά μοναδική επαφή με την άγρια φύση."

 

 

Βρείτε περισσότερες εικόνες του Γιάννη στο προφίλ του στο Facebook, το 500px ή το Instagram.