Ο προγραμματιστής Ivan Kutskir δημιούργησε έναν online κλώνο του Photoshop που ονομάζεται Photopea. Αυτή η εφαρμογή ιστού δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τον Kutskir στον ελεύθερο χρόνο του κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Μάλιστα, για να δημιουργηθεί χρειάστηκε πάνω από 7.000 ώρες εργασίας, σύμφωνα με τον Kutskir.


Η Photopea προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων επεξεργασίας, όπως spot healing, clone stamp, healing brush, patch tool. Το λογισμικό υποστηρίζει layers, μάσκες, smart objects, layer styles, φίλτρα και πολλά άλλα. Στην ιστοσελίδα, επίσης, μπορείτε να βρείτε μια σειρά από tutorials που θα σας βοηθήσουν στις βασικές λειτουργίες.

 

 

Η ιστοσελίδα είχε 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες τον Οκτώβριο και προσφέρει μια premium συνδρομή για πελάτες που θέλουν να υποστηρίξουν το προϊόν. Η free έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγή και εξαγωγή PSD αρχείων, καθώς και πρόσβαση στα εργαλεία επεξεργασίας. Η έκδοση Premium περιλαμβάνει αυτά τα χαρακτηριστικά, εξαλείφει τις διαφημίσεις και βοηθά στην υποστήριξη του προγραμματιστή.

Μια συνδρομή premium ανέρχεται στα 9$ ανά μήνα ή 20$ για 90 ημέρες. Η Photopea ενώνει και άλλα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής Ιστού Pixlr Editor και της εφαρμογής GIMP.


Δείτε επίσης: Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας εικόνας

 

Πηγή: Dpreview