Κατά καιρούς, όλοι όσοι ασχολούμαστε έστω και λίγο με τη φωτογραφία, έχουμε αναρωτηθεί ή ακόμα και διαφωνήσει σχετικά με το πως προφέρεται η εταιρεία "Nikon".

Οι εκδοχές είναι αρκετές και φυσικά διφορούμενες, αφού υπάρχουν διαφορετικές γνώμες σχετικά με την προφορά της Ιαπωνικής εταιρείας. Διαφορετική προφορά σύμφωνα με τους Άγγλους, διαφορετική σύμφωνα με τους Αμερικάνους και πάει λέγοντας...

 

Ποιά προφορά είναι η σωστή τελικά;

O Mike Johnston, αρθρογράφος στο "The Online Photographer, διορθώθηκε από κάποιον ο οποίος απέρριψε την αμερικάνικη προφορά "nigh-kon" (νάικον) και του υπέδειξε την κατά τους Βρετανούς προφορά "nick-on" (νίκον). 

Προκειμένου να το διερευνήσει περαιτέρω, ο Mike ανέβασε τις σκέψεις του στη σελίδα, μαζί με ένα "διαφωτιστικό" βίντεο περί σωστής προφοράς, και περίμενε τα σχόλια των αναγνωστών.

 

 

Το συμπέρασμα του Mike ήταν ότι "σε διαφορετικά μέρη του κόσμου οι άνθρωποι προφέρουν το όνομα της εταιρείας με ξεχωριστό τρόπο και είναι όλοι τους σωστοί."

Την άποψη αυτή επιβεβαίωσε ένας αναγνώστης ο οποίος δούλευε για τη Nikon και αναφέρει χαρακτηριστικά " δεν υπάρχει καμία διαφωνία σχετικά με την προφορά. Η Nikon ως εταιρεία αποδέχεται όλες τις εκδοχές στην προφορά τού ονόματός της".

"Αυτή η πολιτική (του να αποδέχονται κάθε εκδοχή προφοράς) έχει συμφωνηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Το "Νίκον" είναι σωστό, το 'Νάικον" είναι σωστό, όλες οι προφορές είναι σωστές"

 

 

Και προσθέτει λέγοντας ότι "η λέξη Nikon στα Ιαπωνικά δεν σημαίνει τίποτα, οπότε η ίδια η εταιρεία αποφασίζει το πως θα προφέρεται το όνομά της. Η Nikon λοιπόν έχει αποφασίσει ότι οποιαδήποτε προφορά είναι αποδεχτή"

 

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως όλοι όσοι έχουμε διαφωνήσει σχετικά με την προφορά της εταιρίας Nikon, είχαμε όλοι δίκιο και άδικο ταυτόχρονα...!

 

Ακολουθεί σχετικό ψήφισμα που δημιούργησε το PetaPixel.

 

 

Πηγή: petapixel.com