Όπως ήδη ξέρετε, η ομάδα του Photo Contest θα δώσει το παρόν στο 11ο Photonet Show που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 10-11 Μαρτίου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής, έχουμε αναλάβει να οργανώσουμε και κάποιες ενέργειες για τους φίλους μας στη συμπρωτεύουσα. Μία από αυτές τις ενέργειες αποτελεί και το Σεμινάριο - Workshop πορτραίτου που οργανώσαμε για σας.

 

Πληροφορίες

Πρόκειται για ένα πλήρες πακέτο που συνδυάζει θεωρία και πράξη από την αρχή μέχρι το τέλος. Από το πώς να έχετε μια επιτυχημένη επικοινωνία με το μοντέλο, μέχρι την τελική επεξεργασία των φωτογραφιών σας. Πιο αναλυτικά, το περιεχόμενο του workshop θα είναι το εξής:

  • Επιλογή κάδρου για σωστή ανάδειξη του πορτραίτου
  • Πώς η επιλογή φακού επηρεάζει το αποτέλεσμα
  • Η σωστή αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου
  • Ο καθοριστικός ρόλος του μοντέλου
  • Καθοδήγηση του μοντέλου με πόζες
  • Η σωστή επικοινωνία με ένα μοντέλο
  • Παρακολούθηση επαγγελματικής φωτογράφησης
  • Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε σε μία φωτογράφηση με ένα μοντέλο
  • Φωτογράφηση με μοντέλο στην πράξη (60')
  • Επεξεργασία πορτραίτων στο Photoshop

Με απλά λόγια δηλαδή, το πρόγραμμα ξεκινάει με θεωρία για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια θα γίνει μία φωτογράφηση από την εισηγήτρια του workshop Μελισσινού Ιωάννα, η οποία θα διαρκέσει 20 με 30 λεπτά. Μετά, οι συμμετέχοντας θα έχουν στη διάθεσή τους περίπου μία ώρα για να δοκιμάσουν τις συμβουλές που μάθανε στην πράξη, σε συνεργασία με το μοντέλο. Στο τελευταίο μέρος του workshop θα μπορέσουν να μάθουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επεξεργαστούν τα πορτραίτα τους για να έχουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει τουλαχιστον 200 λεπτά, δηλαδή πάνω από 3 ώρες.

 

 

Ημέρες και ώρες

Θα διεξαχθούν δύο σεμινάρια - workshops πορτραίτου, το ένα σε εσωτερικό χώρο και το άλλο σε εξωτερικό. Την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Porto Palace θα λάβει χώρα το workshop του εσωτερικού χώρου, ενώ αυτό του εξωτερικού θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 την ίδια μέρα, σε κεντρικό χώρο της Θεσσαλονίκης ο οποίος θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Δήλωση συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για το σεμινάριο - workshop πορτραίτου είναι στα 30 ευρώ. Ωστόσο, επειδή το σεμινάριο αυτό συγκαταλέγεται στο σύνολο των σεμιναρίων του 11ου Photonet Show, έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε σε καλύτερη τιμή αν επιλέξετε μαζί και κάποιο άλλο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα σεμινάρια εδώ και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

 

 

Who is Who

Εισηγήτρια του σεμιναρίου - workshop πορτραίτου θα είναι η Ιωάννα Μελισσινού. Τα πιο παλιά μας μέλη ίσως να τη θυμούνται από ένα Phototalk που είχαμε κάνει μαζί της όταν εκείνη έκανε ακόμη τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μόδας. Η Ιωάννα κατάγεται από τις Σέρρες, ωστόσο τα τελευταία 6 χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙΘ, αλλά και από το τμήμα Φωτογραφίας του IEK ESP. Ξεκίνησε να ασχολείται με το μέσο όταν της έκαναν δώρο την πρώτη της DSLR. Από τότε η φωτογραφία έγινε αρχικά το πάθος της και στη συνέχεια η επαγγελματική της ενασχόληση. Στη δουλειά της εμπνέεται έντονα από τη μουσική, τα ταξίδια και τους πίνακες ζωγραφικής.

Μπορείτε να δείτε τη δουλειά της και να την ακολουθήσετε στη σελίδα της στο Facebook, αλλά και στον λογαριασμό της στο Instagram.