Λίγα λόγια για τη Nexus Publications

Η Nexus Publications Α.Ε. ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1997. Είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον τομέα των εκδόσεων του Imaging στην Ελλάδα. Οι τομείς που δραστηροποιείται είναι η έκδοση περιοδικών, ετήσιων εκδόσεων, βιβλίων λευκωμάτων αλλά και η διοργάνωση κλαδικών εκθέσεων.

Τη ναυαρχίδα τής εταιρίας αποτελεί το περιοδικό Photonet που κυκλοφορεί κάθε μήνα σε όλη την Ελλάδα από το 1997 μέχρι σήμερα. Αποτελεί αποκλειστικό μέρος της EISA (European Imaging and Sound Association) στην Ελλάδα για το Expert Group Photography από το 1998. Το Photonet μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα σημείαπώλησης τύπου πανελλαδικά, με τιμή μόλις 4 ευρώ.

Ειδικά για τον επαγγελματία φωτογράφο, η Nexus εκδίδει και αποστέλλει δωρεάν 4 φορές το χρόνο το περιοδικό Photonet Professional καθώς και το ετήσιο Ημερολόγιο Photonet Diary.

Η δραστηριότητά της δε σταματά εκεί. Από το 1997 μέχρι και σήμερα έχει εκδώσει συνολικά 19 τίτλους βιβλίων σε τομείς που αφορούν στις τεχνικές επεξεργασίας εικόνας, τη φωτογραφία αλλά και το βίντεο. Παράλληλα έχει εκδώσει και δύο φωτογραφικά λευκώματα, καθώς και έναν ταξιδιωτικό οδηγό για την Ευρώπη. Τα βιβλία διακινούνται από τα κεντρικά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα και από τα γραφεία τής εταιρίας.

Εκτός από τις έντυπες εκδόσεις, η Nexus Publications ενημερώνει κάθε Τρίτη και Πέμπτη τους αναγνώστες της για όλα τα νέα των consumer electronics, μέσω του διαδικτύου με το Photonet Newsletter.

Επίσης έχει παρουσία σε όλα τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: FacebookTwitterYouTubeInstagramGoogle+.

Τέλος, στο χώρο των κλαδικών εκθέσεων, η Nexus Publications από το 1998 μέχρι και σήμερα, έχει διοργανώσει συνολικά 12 εκθέσεις και ημερίδες με αντικείμενο το Imaging και τον υπαίθριο τουρισμό με αυτοκινούμενο και τροχόσπιτο.

 

Η συνεργασία μας

Από τον ερχόμενο μήνα, οι καλύτερες φωτογραφίες που θα ξεχωρίζουν σε ημερήσια βάση από το προφίλ μας στο Instagram, θα διεκδικούν σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση, την αξιολόγησή τους από το δυναμικό των έμπειρων συνεργατών τού Photonet. Πιο αναλυτικά:

• Στο Photonet Newsletter κάθε Πέμπτης θα επιλέγεται και θα βραβεύεται μία φωτογραφία την εβδομάδα ως "Photo of the Week" και μία φωτογραφία το μήνα ως "Photo of the Month". Η λήψη θα προέρχεται αποκλειστικά από το υλικό που θα στέλνεται καθημερινά στο hashtag #photocontestgr στο Instagram. Αναφορά για τους νικητές και τις φωτογραφίες τους θα γίνεται την επόμενη ημέρα (Παρασκευή) από τις επίσημες σελίδες του Photonet στα Social Media (Facebook, Google+, Twitter, Instagram) και από τη δική μας στο Facebook.

• Το Photo Contest και το Photonet ξεκινούν τη διεξαγωγή μηνιαίων φωτογραφικών διαγωνισμών που θα διεξάγονται μέσα από την ιστοσελίδα μας. Ο πρώτος διαγωνισμός ξεκίνησε ήδη κι έχει θέμα "Xmas Lights". Οι φωτογραφίες των 3 πρώτων νικητών θα δημοσιεύονται στο περιοδικό Photonet. Αναφορά στο νικητή και τη νικήτρια φωτογραφία τού κάθε διαγωνισμού, θα γίνεται τόσο στο Photonet Newsletter, όσο και από τις επίσημες σελίδες του Photonet (Facebook, Google+, Twitter, Instagram) και του Photo Contest (Facebook, Twitter, Behance, Instagram) στα Social Media.

• Επικεφαλής τής κριτικής επιτροπής που θα επιλέγει τις φωτογραφίες θα είναι ο Μενέλαος Μελετζής, ο οποίος διαθέτει 35η εμπειρία συμμετοχής σε αντίστοιχες επιτροπές ελληνικών και διεθνών διαγωνισμών. Μέλη θα είναι τόσο οι συνεργάτες τού περιοδικού, όσο και καταξιωμένοι επαγγελματίες φωτογράφοι που φιλοξενούνται από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τής Nexus Publications.

• Τα δώρα που θα προσφέρονται θα περιλαμβάνουν βιβλία, συνδρομές και gadgets και θα αποτελούν προσφορά τής Nexus Publications.