Η Nokia παρουσίασε το Nokia 9 Pure με πενταπλό σύστημα κάμερας και πρωτοποριακό λογισμικό.

Σίγουρα με αυτή την κίνηση η Nikon ήθελε να εντυπωσιάσει και να πειραματιστεί σε κάτι εντελώς καινούριο και αρκετά θαρραλέο!

 

 

Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο ενσωματώνει πέντε κάμερες με Zeiss Optics των 12 megapixels, με f/1.8 και σταθερή εστιακή απόσταση στα 28mm, οι οποίες λειτουργούν ταυτόχρονα! Οι δύο κάμερες είναι έγχρωμες (RGB) και οι άλλες τρεις μονόχρωμες. Η κάθε μία κάμερα κάνει μία λήψη (οπότε έχουμε πέντε λήψεις συνολικά) και για το τελικό αποτέλεσμα συγχωνεύονται όλες οι λήψεις σε μία φωτογραφία HDR.

 

 

Η τεχνική αυτή "προσφέρει εξαιρετικό δυναμικό εύρος που καταγράφει λεπτομέρειες και υφή τόσο στα φωτεινά όσο και στα σκούρα σημεία, καθώς και απίστευτο βάθος πεδίου και εξαιρετικό, σχεδόν ολοζώντανο χρώμα", σύμφωνα με τη Φινλανδική εταιρεία.

 

 

Υπάρχει η δυνατότητα manual ρυθμίσεων σε κάθε παράμετρο (iso, ταχύτητα και διάφραγμα) ενώ οι φωτογραφίες μπορούν να αποθηκευτούν σε RAW και DNG αρχεία.

Σημαντική είναι επίσης η μονόχρωμη λειτουργία, κατά την οποία η εικόνα καταγράφεται ασπρόμαυρα αντί να μετατρέπεται σε ασπρόμαυρη μετά τη λήψη. 

 

 

Στη selfie κάμερα υπάρχει ένας φακός των 20 megapixels με f/1.8, ενώ η ποιότητα του βίντεο αγγίζει το 4K στα 30 fps με HDR.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, το Nokia 9 PureView διαθέτει μεταλλικό σκελετό, ο οποίος πλαισιώνεται από γυαλί στην περισσότερη επιφάνεια του κινητού. Διαθέτει μια 5.99″ P-OLED οθόνη με ανάλυση 2.880 x 1.440 pixel (QHD+), η οποία προστατεύεται από Gorilla Glass 5 και η μπαταρία του είναι στα 3.320 mAh. Το δαχτυλικό αποτύπωμα βρίσκεται "κάτω" από την οθόνη, όπως προστάζει η νέα τεχνολογία, ίσως και μόδα, ενώ η συσκευή έχει πιστοποίηση IP67 για αντοχή σε σκόνη και νερό.

Ακολουθεί το βίντεο παρουσίασης του νέου Nokia από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο YouTube.

 

 

Το νέο Nokia 9 PureReview θα είναι περιορισμένης παραγωγής και θα διατίθεται με 6 GB ram και 128 GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης. Η τιμή του εκτιμάται περίπου στα 700 δολάρια.