Ο διαγωνισμός Food Photography συνεχίζεται! Ένα ακόμη άρθρο που ίσως σας βοηθήσει.

Αφού είδαμε πόσο σας άρεσε το προηγούμενο άρθρο με τις τεχνικές φωτογράφισης φαγητού, είπαμε να κάνουμε και ένα ακόμη! Θα προσπαθήσουμε μέσα από συμβουλές, tips και τεχνικές, να σας εμπνεύσουμε να δημιουργήσετε τις καλύτερες λήψεις φαγητού!

Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε μέσα σε μόνο 10 συμβουλές πώς μπορούμε να καλύψουμε αξιόλογα μια φωτογράφηση φαγητού:

 

1. Πλησίασε όσο πιο κοντά μπορείς

Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει στην ανάδειξη των υλικών του πιάτου που πρέπει να φωτογραφίσεις.

 

2. Κάνε crop

Αν δεν μπορείς να πλησιάσεις αρκετά κοντά, τότε κόψε στην επεξεργασία το πλάνο που περισσεύει και κάνε πιο εντυπωσιακή τη λήψη σου.

 

3. Βγάλε από ψηλά

Προσπάθησε να έχεις ευθυγραμμισμένη τη μηχανή σου πάνω ακριβώς από το πιάτο σου. Αν φωτογραφίζεις burger, καλύτερα μην προσπαθήσεις καθόλου αυτή την τεχνική.

 

 

4. ...ή από χαμηλά

Αντίθετα αν έχεις φαγητά τα όποια "σκεπάζονται" με κάποιο τρόπο ή αναδεικνύονται καλύτερα διαφορετικά, προσπάθησε να φέρεις την μηχανή χαμηλά - σχεδόν παράλληλα με την επιφάνεια που φωτογραφίζεις.

 

5. Ντύσε το κάδρο σου

Αφού έχεις βρει το σωστό επίπεδο που θέλεις να φωτογραφίσεις το προϊόν σου, σκέψου τι θα ταίριαζε να μπει κοντά σε αυτό. Δοκίμασε αντικείμενα που σχετίζονται με την παρασκευή του φαγητού. Για παράδειγμα μπορείς να προσθέσεις δίπλα από κάποια pancake που θα φωτογραφίσεις, ένα βάζο με μέλι ή ακόμα και ένα ποτήρι γάλα.

 

6. Βρες τον κατάλληλο χρωματισμό

Διάλεξε με αυστηρότητα τον χρωματισμό του πιάτου και την ποιότητα που θέλεις να έχεις. Εκτός από πιάτο μπορεί να είναι ένα τηγάνι, ένα ξύλο ή ακόμα και σχάρα ψησίματος.

 

7. Δείξε κίνηση

Μπορείς επίσης να προσθέσεις κίνηση και δραστηριότητα μέσα στην εικόνα σου. Αν φωτογραφίζεις για παράδειγμα γλυκό μπορείς να ρίξεις λίγο άχνη ή κάποιο άλλο στοιχειό που εμπεριέχεται μέσα σε αυτό.

 

 

8. Δώσε αέρα

Μην ξεχνάς ποτέ τον φωτογραφικό (και όχι μόνο) όρο "negative space". Άφησε το κάδρο σου να πάρει ανάσα, κάντο όσο πιο μίνιμαλ γίνεται.

 

9. Χρησιμοποίησε διαφορετικούς φακούς

Προσπάθησε να φωτογραφίσεις με σταθερούς ή και zoom φακούς. Παίξε με τα διαφράγματα και τα χιλιοστά. Ευρυγώνιες ή στενές λήψεις; Και τα δύο! Μην χρησιμοποιήσεις μόνο έναν φακό και περιοριστείς εκεί.

 

10. και τέλος... δοκίμασε κάτι διαφορετικό

Ο πειραματισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της επιτυχίας! 

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με περισσότερες συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν ή σας εμπνεύσουν.

Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος με τις δικές σας λήψεις στον διαγωνισμό Food Photography.