Τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου επεξεργαστή για συστήματα καμερών σε smartphones με 64 megapixels (!), η Samsung ανακοινώνει αισθητήρα για κάμερες σε smartphones με 108 megapixels!

Ο νέος Samsung ISOCELL Bright HMX διαθέτει την "tetracell" τεχνολογία, η οποία λειτουργεί ως εξής: ο αισθητήρας ενσωματώνει ένα τετραπλό σύστημα το οποίο περιέχει τέσσερα pixels μέσα σε ένα μεγαλύτερο pixel.

 

Το σύστημα αυτό επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών με 27 megapixels σε "φυσιολογικές" και χαμηλές φωτιστικές συνθήκες ή με 108 (!) megapixels σε "καλό" φως. Όσον αφορά το βίντεο, ο νέος αισθητήρας θα μπορεί να καταγράφει με ανάλυση 6K (!) στα 30 fps.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά ο Samsung ISOCELL Bright HMX είναι ένας αισθητήρας της 1/1.33 ίντσας, με το μέγεθος των Pixel στα 0.8μm. Είναι ακόμα πιο μικρός από τους αντίστοιχους αισθητήρες των IPhone XS και Google Pixel 3, η τεχνολογία tetracell ωστόσο, υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις.

"Για τον Samsung ISOCELL Bright HMX, Xiaomi και Samsung συνεργάστηκαν στενά από τα αρχικό στάδιο κατασκευής για την παραγωγή του εξωπραγματικού αισθητήρα με τα 108 megapixels. Οι αναλύσεις των φωτογραφιών που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμες μόνο στις κορυφαίες DSLR, μπορούν τώρα να υπάρξουν και στα συστήματα των κινητών και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για αυτό", αναφέρει σε δηλώσεις του ο co-founder και πρόεδρος της Xiaomi Lin Bin.

 

"Όσο συνεργαζόμαστε (Samsung και Xiaomi) θα αναπτύσσουμε όχι μόνο νέες τεχνολογίες για τις κάμερες των smartphones αλλά και μία πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες μας θα μπορούν να δημιουργούν μοναδικό περιεχόμενο".

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τον νέο Samsung ISOCELL Bright HMX στην επίσημη ιστοσελίδα της Samsung.