Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Για τον διαγωνισμό αυτόν κληθήκατε να εντοπίσετε ένα ενδιαφέρον θέμα ανάμεσα στα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων, όπως θεατρικές ή χορευτικές παραστάσεις, εκδηλώσεις διαφόρων ειδών, παραστάσεις κλπ. Ο διαγωνισμός είχε τίτλο Cultural Events και συγκέντρωσε περισσότερες από 200 συμμετοχές, από τις οποίες ξεχωρίσαμε και βραβεύσαμε τις καλύτερες.

 

Ο χορηγός

Χορηγός στον διαγωνισμό αυτόν ήταν η Nexus Publications και το περιοδικό Photonet, το οποίο στήριξε, προώθησε και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού, καθώς και του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού.

 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. Επιπρόσθετα κέρδισαν από ένα συλλεκτικό T-shirt από τη σειρά έξι αποκλειστικών σχεδίων της Nexus.

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς υπό τη χορηγία τής Nexus Publications οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 214 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

 

1η θέση - Panagiotis Vassilopoulos

"Στην πρώτη θέση έχουμε την εξαιρετική εικόνα μίας μπαλαρίνας την ώρα που εκτελεί μία φιγούρα. Η γωνία από την οποία έχει γίνει η λήψη είναι ιδανική για να αναδείξει την πόζα, με μοναδικό -ίσως- μελανό σημείο το αριστερό χέρι τής χορεύτριας. Ο φωτισμός αναδεικνύει κατάλληλα το σώμα της, διαγράφοντας παράλληλα και τους μύες στα χέρια και τα πόδια. Αυτό, όμως, που την καθιστά ακόμα πιο ιδιαίτερη είναι η χρήση της αργής ταχύτητας κλείστρου, η οποία από τη μία προσδίδει κίνηση στο θέμα και από την άλλη την κάνει πιο καλλιτεχνική."

 

2η θέση - Γιώργος Μπέτσας

"Εδώ έχουμε μία φωτογραφία από συναυλία, στην οποία ο φωτογράφος έχει εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την τάση τού κόσμου να τραβάει βίντεο, δημιουργώντας ένα μοτίβο από τα φλας τον smartphones του κοινού. Στη μέση αυτού του μοτίβου, έχει τοποθετήσει τη σιλουέτα του καλλιτέχνη, σε μία χαρακτηριστική πόζα, βοηθώντας στη συμμετρία τού κάδρου."

 

3η θέση - Δημοσθένης Παντές

"Ο φωτογράφος έχει επιλέξει να τοποθετήσει τον επισκέπτη του μουσείου στην άκρη του κάδρου, δίνοντας παράλληλα τον απαραίτητο αέρα στο υπόλοιπο κάδρο, αλλά και τον χώρο να φανούν οι πίνακες. Μια ιδιαίτερη στιγμή (αν σκεφτεί κανείς ότι σπάνια κάποιος κρατά σημειώσεις για κάποιον πίνακα, αντί να τον φωτογραφήσει απλώς) που αποτελεί ένα διαφορετικό όσο και ενδιαφέροντα τρόπο ερμηνείας του θέματος του διαγωνισμού."

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχώρισαν από τον διαγωνισμό και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό μαζί με τους 3 μεγάλους νικητές!

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Δήμητρα Κάκκα

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Μαρία Βασάλου

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Thanasis Kaliakoudas

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Ιβάν Κιζ

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Ελευθερία Γιαγή

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Sofia Papageorgiou

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Δημήτρης Σμιξιώτης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Mary Dimitropoulou

 

Ακολουθήστε τους φωτογράφους που σας αρέσουν και ενημερωθείτε για τους ενεργούς διαγωνισμούς στην σελίδα των διαγωνισμών!