Η Fujifilm ανακοίνωσε την κατασκευή μίας τρίτης GFX Mirrorless μεσαίου φορμά, η οποία θα διαθέτει αισθητήρα με 102 megapixles και "μία σειρά από πρωτιές στην κατηγορία της".

Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία, το ανώνυμο ακόμα μοντέλο θα είναι η πρώτη Mirrorless μεσαίου φορμά με "phase detection" pixels σε όλη την έκταση του αισθητήρα, επιτρέποντας έτσι την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εστίαση κινούμενων αντικειμένων. Θα διαθέτει, επίσης, σταθεροποιητή εικόνας, κάνοντάς την έτσι την πρώτη μηχανή της κατηγορίας με αυτό το χαρακτηριστικό.

 

 

Στα του βίντεο, η ανερχόμενη μηχανή θα είναι η πρώτη στην κατηγορία της (μέγεθος αισθητήρα 43.8x32.9mm) που θα προσφέρει αναλύσεις έως και 4Κ στα 30p και σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή "Χ4" θα μπορεί να δεχθεί τεράστια ποσότητα δεδομένων.

 

 

"Αυτό το μοντέλο θα είναι η κορυφαία κάμερα της Fujifilm. Θα προσφέρει ασυναγώνιστες καινοτομίες και ευελιξία, ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες των φωτογράφων στο υψηλότερο επίπεδο", όπως επισήμαναν στη συνέντευξη τύπου στην Photokina.

Ακολουθεί το βίντεο της ανακοίνωσης από το επίσημο κανάλι της Fujifilm στο YouTube.

 

 

Η Fujifilm θα ανακοινώσει το όνομα του μοντέλου, περισσότερα χαρακτηριστικά, την τιμή και τη διαθεσιμότητά του τις επόμενες ημέρες. Φήμες αναφέρουν ότι θα κοστίζει περίπου 10.000 δολάρια..